BakverkBrød/rundstykker/baguetterMiddagerTilbehør

Ostelefse

Ostelefser kom til etter at jeg ble inspirert av en følger og bestemte meg for å prøve å lage lefser av ostepita oppskriften jeg har. 
Ostelefser er med andre ord veldig allsidig og kan brukes til mye forskjellig; til taco, burrito, grillmat, rullekebab, til lunsj med pålegg i eller som oss teriyaki kylling. Du kan helt sikkert bruke ostelefsene til mye annet også.
Disse ostelefsene er for deg som ønsker myke og gode lefser som kan brettes. Lefsene inneholder få ingredienser,  kun 3 ingredienser i denne oppskriften.
Lever du på et keto kosthold er disse ostelefsene perfekte, da de inneholder tilnærmet 0 karbohydrater (selvfølgelig avhengig av hvilket mel du bruker)

Du kan selvfølgelig lage tykkere lefser eller pitabrød også, følg da oppskriften til linken over.

Oppskrift

200g mozzarella ost, revet
2 middels store egg
30g havrefiber eller pofiber

Smelt osten i micro eller i kjele til alt er smeltet.
Tilsett egg og havrefiber. 
Bland godt til du får en glatt deig. 
Del deigen i 7 eller 8, ca 50g pr stk. 
Dette er viktig eller så klarer du ikke å forme deigen.
Varm opp igjen en og en del i ca 15 sekunder i microen.
Ha bakepapir under og over deigen. 
Kjevle deigen så tynn du kan uten at den revner eller får sprekker i seg.
Ønsker du helt rund lefse, legg en tallerken over og skjær ut.
La lefsen hvile på benken mens du former de andre på lignende måte.
Forvarm ovnen til 200°C.
Stek lefsene i ovnen i 6-8 minutter til de begynner å få litt brunfarge i kantene.
Fjern lefsene fra stekeplaten og la de avkjøle seg inne i et kjøkkenhåndkle/klede.
Kan oppbevares i tett pose på benken et minst 1-2 dager eller i kjøleskapet.
Håper det smaker.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *