
5 mai 2017 fikk jeg bekreftet diabetes type 2.
Jeg begynte den dagen med lavkarbo kosthold.
For meg har det viktigste vært å få orden på blodsukkeret, ikke nødvendigvis vektnedgang.
Jeg har nå et stabilt langtidsblodsukker på 5.8, fastende mellom 4,9-6, og har gått ned 20 kg.
Jeg har redusert blodtrykksmedisinene mine til 1/3.
Pga endel komplikasjoner grunnet høyt blodtrykk kan jeg ikke slutte helt.
Det er helt greit.
Jeg lever oftest på moderat lavkarbo, dvs mellom 30 og 50/60 karbohydrater om dagen.
Noen ganger lager jeg mat som er beregnet på smartkarbo også.
Jeg ser at min kropp har best nytte av moderat lavkarbo/smartkarbo.
Min mann prøver å nærme seg smartkarbo av helsemessige årsaker, så blir endel oppskrifter om det og (kommer til å merke det smartkarbo).
Det viktigste er at jeg finner en livsstil jeg kan leve med resten av livet.
Jeg ønsker også å hjelpe andre til å ha en livsstil på lavkarbo/smartkarbo, derfor ønsket jeg å starte min egen blogg.
Jeg ønsker å dele min erfaring, måltider og oppskrifter med dere.
Jeg har også vært nybegynner og gjort mine feil innenfor lavkarbo, så det er ikke flaut å spørre.
Noen lever strict, mens andre moderat/liberalt/smartkarbo.
Legg gjerne ut erfaringer hvis dere prøver en av mine oppskrifter
Jeg lever sammen med mannen min og mine 2 barn på 14 og 16 år
Mine barn lever ikke på lavkarbo, de spiser poteter, ris og pasta.
Det er ikke alltid lett å ligge unna deres mat.
Jeg klarer det 98% av gangene.
De smaker gjerne på det meste av hva jeg lager.
De er mine beste kritikere.
Er det noe de ikke liker, da sier de det høyt og tydelig.