Micro-kaker (laget i microbølgeovn)

Firkløverkake

 

Denne er til en form på 15×15 cm eller 2 store kopper.

Denne sukkerfrie og glutenfrie firkløverkaken smaker omtrent likt som høykarbo versjonen.  

Kremen:
Lag kremen før kaken, slik at kremen får tid til å stivne.
40 gram sukkerfri sjokolade med nøtter
40 gram fløte 
40 gram smør
20 gram tagatesse eller 40 gram annen type søtning.

Putt alle ingrediensene i en kjele.
Varm opp på svak varme.
Varmes opp til kokepunktet.
NB! skal ikke koke.
Rør hele tiden.
Når alt er smeltet, trekk kjelen av platen.
Avkjøl over kaldt vannbad.
Rør hele tiden.
Kremen starter å tykne.
Når du ser bunnen av kjelen når du rører, er kremen tykk nok.
Avkjøl kremen videre i kjøleskapet.
Rør av og til, slik at det ikke dannes snerk.

Kake:
Ca 50 gram mandelmel
Ca 10 gram kokosmel
2 ts fibersirup gold
1-1,5 ss tagatesse
1,5 ts kakao
Ca 25 gram smeltet smør
1,5 ts bakepulver
2 egg
Ca 5 steviadråper med vanilje

Bland alle ingrediensene godt sammen.
Smør formen med smør eller bruk bakepapir.

Hell kakerøren i formen.
Stekes i micro i ca 2,5 minutter på 1000 Watt.
Bruker du kopper. stekes kaken i ca 90 sekunder på 1000 Watt.

La  kaken avkjøle seg på benken.
Hell over kremen.
Kremen kommer til å renne over kaken.

Finhakk valnøtter og strø over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *