Store kaker

Nøttekake med krem og bær

4 egg, skal kun bruke eggehviten
40 g sukrin+/tagatesse eller 70-80 g sukrinmelis
150 g mandler
50 g hasselnøtter
1 ts bakepulver
Litt kanel

Skill 4 egg.
Pisk eggehviten stiv.
Tilsett søtningen du velger å bruke.
Pisk søtningen godt inn. 

Finhakk 150 g mandler, 50 g hasselnøtter.
Tilsett nøttene, 1 ts bakepulver og litt kanel i eggehvite-blandingen.
Bland alt forsiktig med en slikkepott slik at ikke luften i den stivpiskede eggehviten synker.

Hell i en liten kakeform, ca 20 cm i diameter. 
Stek på 175 °C i ca 30 min.
Avkjøl.
Del kaken i 2.

Oppskrift på vaniljekrem

1 dl fløte
1/2 vaniljestang
1 gelatinplate
2 egg
10 g tagatesse
10 g sukrin (kan bli litt for søtt med begge deler).

Fløte og vaniljestangen helles i en kjele.
Varmes til kokepunktet, skal ikke koke
Tilsett gelatinplaten.
Pisk eggeplomme og sukker.
Tilsett det så i kjelen og varm opp til det begynner å tykne. NB! skal ikke koke
Avkjøles i kaldt vannbad.
Rør slik at det ikke dannes snerk.

Oppskrift på kremen

3 dl fløte
1-2 ss sukrinmelis

Pisk 3 dl fløte og 1-2 ss sukrinmelis til krem.
Bland inn ca 1/3 i vaniljekremen.

Montering

Kutt opp ca 1 kurv jordbær.
Ha vaniljekrem og delt jordbær på den ene kakebunnen.
Legg på kaketoppen.
Ta på krem og tilsett mer jordbær.
Riv sjokolade, mørk og hvit.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *