Nøttekake med krem og bær
4 egg, skal kun bruke eggehviten
40 g sukrin+/tagatesse eller 70-80 g sukrinmelis
150 g mandler
50 g hasselnøtter
1 ts bakepulver
Litt kanel
Skill 4 egg.
Pisk eggehviten stiv.
Tilsett søtningen du velger å bruke.
Pisk søtningen godt inn.
Finhakk 150 g mandler, 50 g hasselnøtter.
Tilsett nøttene, 1 ts bakepulver og litt kanel i eggehvite-blandingen.
Bland alt forsiktig med en slikkepott slik at ikke luften i den stivpiskede eggehviten synker.
Hell i en liten kakeform, ca 20 cm i diameter.
Stek på 175 °C i ca 30 min.
Avkjøl.
Del kaken i 2.
Oppskrift på vaniljekrem
1 dl fløte
1/2 vaniljestang
1 gelatinplate
2 egg
10 g tagatesse
10 g sukrin (kan bli litt for søtt med begge deler).
Fløte og vaniljestangen helles i en kjele.
Varmes til kokepunktet, skal ikke koke
Tilsett gelatinplaten.
Pisk eggeplomme og sukker.
Tilsett det så i kjelen og varm opp til det begynner å tykne. NB! skal ikke koke
Avkjøles i kaldt vannbad.
Rør slik at det ikke dannes snerk.
Oppskrift på kremen
3 dl fløte
1-2 ss sukrinmelis
Pisk 3 dl fløte og 1-2 ss sukrinmelis til krem.
Bland inn ca 1/3 i vaniljekremen.
Montering
Kutt opp ca 1 kurv jordbær.
Ha vaniljekrem og delt jordbær på den ene kakebunnen.
Legg på kaketoppen.
Ta på krem og tilsett mer jordbær.
Riv sjokolade, mørk og hvit.