Desserter

Sjokolade panna cotta

Holder til 2 små skåler
1 dl fløte
1 dl tyrkisk yougurt
1 ss sukrin gold
1/2 ss fibersirup gold
5-10 steviadråper med sjokolade eller karamell.
40 g sukkerfri sjokolade
2 gelatinplater

Varm opp fløte, tyrkisk yougurt, sukrin gold, fibersirup gold og dråpene med sjokolade/karamell til kokepunktet.
Tilsett sjokoladen.
La 40 g sukkerfri sjokolade smelte i fløteblandingen.
Gelatinplatene legges i en skål med kaldt vann i ca 1-2 minutter.
Ta gelatinplatene ut av vannet og klem ut vannet.
Bland inn gelatinplatene i fløteblandingen og varm opp blandingen til kokepunktet.
Hell i former.
Avkjøl og la stå i kjøleskap ca 3 timer til panna cottaen har stivnet.

Karamellisterte nøtter:
Hakk opp ønskede nøtter (valnøtter, hasselnøtter, mandler – ca 15 totalt)
Ha 1 ss sukrin gold (eller 1/2 ss tagatesse) og nøtter i en kjele.
La sukkeret smelte og karamellisere seg.
Tilsett ca 10-15 g smør.
Rør til smøret har smeltet.
Legg nøttene over på bakepapir og del opp.

Server panna cottaen med nøttene med litt chrispy sjokolade kuler.
Hvis du ikke liker nøtter, er bær og sukkerfri vaniljesaus et godt alternativ.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *