Makroner med lemoncurd
Makroner:
3 eggehviter (små egg), tilsvarer 60 g eggehvite
6 ts steviosa, kan erstattes med 75 g tagatesse
30g sukrinmelis
80g mandelmel
Gul og grønn fargepasta
Pisk eggehviten stiv.
Tilsett litt og litt søtning samtidig som marengsen piskes.
Tilsett mandelmelet.
Bland alt sammen med en slikkepott.
Del røren i 2 og tilsett grønn farge i en del og gul farge i den andre delen.
Ha blandingen i en kakesprøyte og form topper tilsvarende en femkroning på et stekebrett kledd med bakepapir.
La stå å hvile i ca 20 minutter.
Stek markonene på 120g i 15-20 minutter
Avkjøl makronene på stekebrettet.
NB! De blir ikke like fine og blanke som vanlige makroner, men smaker godt
Lemoncurd:
Saft og skall fra 1 stor sitron (to små sitroner)
50g tagatesse
1 egg og 1 eggeplomme
50g mykt smør
Pisk eggene sammen.
Tilsett alle ingrediensene, unntatt smør i en tykkbunnet kjele.
Varm opp på svak varme.
Rør hele tiden.
NB! skal ikke koke.
Lemoncurden begynner å tykne ved kokepunktet.
Rør inn litt og litt smør.
Avkjøl i kjøleskapet til den er tykk nok.
Ha lemoncurden i en kakesprøyte.
Tilsett lemoncurd på bunnen av en makron og ta forsiktig en makron på toppen.
La makronene få sette seg litt i kjøleskapet før servering.