Skumkake ble årets 17 Mai kake
Skumkake ble årets 17 Mai kake.
17 Mai for oss er god frokost, barnetoget, pølser og is.
Vi reiser så hjem for å grille eller spise reker. I år griller vi mest sannsynlig.
Etter masse god mat, må man jo alltid ha god kake til kaffen.
De andre her hjemme spiser marsipankake eller Brownie, men det kan ikke jeg spise.
I år skal jeg kose meg med Skumkake. Deler selvfølgelig til de som ønsker å smake
Oppskrift på skumkake/ kokosbollekake
Nok til en liten kakeform.
3 eggehviter
3 ss tagatesse
1,5 ss sukrin melis
3 gelatinplater
1 dl kokende vann
Kokosmasse
160g sukkerfri sjokolade
Pisk eggehviten stiv.
Tilsett litt og litt søtning, mens eggehviten piskes.
Eggehviteblandingen skal bli blank.
Legg gelatinplatene i et glass med kaldt vann.
Kok opp vannet.
Rør ut gelatinet i det varme vannet.
Tilsett litt og litt gelatinvann i mens du pisker.
Strø kokos i bunn av kakeformen.
Stryk eggehviteblandingen utover kakeformen.
Sett til kjøling til skummet er stivt.
Smelt sjokoladen over vannbad.
Stryk sjokoladen utover toppen av skummet.
Strø over kokos.
Avkjøl til sjokoladen har stivnet.
Server.