Svinekamkake/ karamellrullekake
Rullekaken:
3 egg
1 ss tagatesse
2 ss sukrinmelis eller 1,5 ss sukrin+
50g mandelmel
1 ts bakepulver
ca 5 steviadråper med vanilje
Pisk egg og søtning til eggedosis.
Tilsett bakepulver og mandelmel.
Rør alt godt sammen.
Røren blir ganske tynn.
Stryk røren utover et bakepapiret.
Stekes på 210°C i ca 7 min.
Velv den ferdig stekte kaken over på bakepapir med sukrin +.
Krem:
1-1,5dl fløte
litt sukrinmelis
1 boks bringebær
Pisk fløte og sukrinmelis til krem.
Stryk krem over 1/2 kaken.
Tilsett bringebærene over kremen.
Rull kaken sammen. Start med den siden kremen er på.
Avkjøl kaken.
Karamellsaus:
1 dl tagatesse
0,5 dl vann
2 ss smør
1 dl fløte
liten klype havsalt
Tagatesse og vann tilsettes i en kjele.
Kok vann og tagatesse til tagatessen karamelliseres.
Varm opp fløte i en annen kjele mens tagetesse og vann koker.
Når tagatessen begynner å bli gyllen, tilsett smør og rør godt.
Tilsett litt og litt fløte og rør godt.
Når du tilsetter fløten, bobler det veldig, så det er viktig å tilsette litt om gangen.
Tilsett så saltet.
La karamellsausen koke 1-2 minutter til.
Avkjøl karamellsausen over kaldt vannbad til den starter å tykne.
Karamellsausen skal være rennbar men tykk.
Hell forsiktig karamellsausen over rullekaken.
Avkjøl kaken.