Blogg

Grønn lavkarbo mandag

Vi har vel alle hørt om at vi bør spise mer grønt.
I følge reklamene skal vi spise 5 grønnsaker, frukt og bær hver dag.
Det tilsvarer ca 500g og mesteparten bør være grønnsaker. 
På et lavkarbokosthold bør man unngå det meste av frukt, men 5 grønnsaker eller bær om dagen burde vi klare.

Grønnsaker er fullt av mineraler, fiber, antioksidanter og vitaminer kroppen vår trenger.
Grønnsaker kan forhindre og redusere sykdom ved at noen feks har blodsukkerregulerende effekt, kan regulere blodtrykk og kan forebygge hjerte og karsykdommer.
Grønnsaker er ikke bare grønne, de består av mange forskjellige farger og kan gi en veldig fargerik rett. 
Det gjelder å bare bli kjent med dem.
Grønnsaker kan spises rå, dampes, kokes, stekes eller wokes. 

De grønnsakene jeg bruker i et lavkarbokosthold er: lilla og hvit blomkål, brokkoli, grønnkål, spinat, sellerirot, jordskokk, paprika, tomater, løk, salater, ruccula, squash, agurk, sukkererter, gresskar, chili, asparges, urter, fennikel, rød og hvitkål, spirer, sellerirot, aubergine, nepe og stangselleri.

Det anbefales at 50% av tallerkenen skal bestå av grønt. 

Men hva med å ha en fast dag der middagen består av grønnsaker.
Ingenting er vel bedre enn å starte uken med en grønnsaksmiddag.

Vi har startet grønn mandag her hjemme. 
Vi har ikke ungene helt med ennå, men vi satser på at de også blir med på dette. 
Vi har et mål om at vi og ungene skal bli kjent med flere grønnsaker og like å spise dem.
Det er kjempe spennende å lage variert, fargerik og spennende mat med kun grønnsaker.

Et lavkarbo kosthold lar seg kombinere med kun grønnsaker, men det er viktig at en får i seg variert kost og nok proteiner.

Her er noe av det vi har laget:
Stekte grønnsaker i kokosmelk
Mini grønnsakspai
Wok med chilisaus
Blomkålsuppe
Gresk salat
Brokkolisuppe
Eggehviteomelett
Kantarell og sjampinjong suppe
Tomatsuppe med krutonger

Noen oppskrifter ligger på bloggen, mens andre finner dere på facebooksiden min.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *