Blogg

Ukesmeny for uke 50

Jeg prøver å skrive ukesmenyer hver uke.
Jeg skriver ukesmenyen oftest på søndager eller mandag formiddag og handler inn mesteparten av det jeg trenger på mandager.
Da vet jeg at det meste er i hus.
Det er ikke alltid vi følger ukesmenyen slavisk.
Vi omrokkerer gjerne noen dager, men det gjør ingenting for det meste er jo i huswink

Etter at jeg begynte på lavkarbo, har det blitt enda viktigere for meg å planlegge hva jeg skal spise hver dag og da er ukeplanen gull vært. Jeg skriver opp min frokost, lunsj, middag og kvelds.
Jeg spiser alt i fra 2- 5 måltider hver dag, alt ettersom hvor sulten jeg er og hva jeg gjør.
Da er det greit å vite hva jeg har og kan ta med meg på jobb etc.

Det hender at ukene går litt fort for meg og da blir det nedprioritert, noe som egentlig er veldig dumt.
Da blir det dårlig med plan i hjemmet, og da blir det fort til at vi handler mat hver dag i butikken.
Da blir det fort dyrt!
Er det flere som kjenner seg igjen i dette?

Vi er opptatt av hverdagsmat og enkel mat på hektiske dager.
Vi har to ungdommer i hus som ikke er opptatt av lavkarbo kost.
Da jeg startet på lavkarbo var det viktig for meg at vi fant en gylden middelvei vi alle kunne akseptere, så dermed spiser jeg litt halvfabrikata noen ganger.
Da vi er en husstand, står alles meny på middagsmenyen jeg legger ut.
Jeg lar alltid menyen henge på kjøleskapet, slik at alle kan se hva som er til middag denne uken. 

Hovedprinsippet i et lavkarbo kosthold er ingen ferdigprodukter.
Vel jeg spiser pølser, ferdig kjøpte 80% fiskekaker etc, men prøver å finne de med minst karbohydrater i seg.
Jeg er ikke opptatt av om varen inneholder stivelse i form av litt hvetemel eller potetmel. 

Her kommer uke 50 sin ukesmeny.
Oppskrifter kommer fortløpende.
Spør gjerne hvis du lurer på noe laughing

 

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *