MiddagerVegetar

Mini vegetarpai med salat

Holder til 4-5 minipaier i muffinsformer eller til en liten form på ca 15×15 cm

Deig:
1 ss sesammel
1 ss kokosmel
Ca 6 ss mandelmel
2/3 ss fiberhusk
1-2 ss vann
40g mykt smør
Kajennepepper
Hvitløkspulver
Salt
Eventuelt 1 ss parmesan (ikke nødvendig)

Bland de tørre ingrediensene sammen.
Kna inn smør.
Tilsett litt og litt vann frem til deigen binder seg og blir fast. 
Deigen skal være tørr.
Smak til med krydder.
Pakk inn deigen i plastfolie.
Avkjøl deigen i kjøleskap i ca 30 minutter.
Spray silikon muffinsformer med bakespray.
Del deigen i 4-5 biter og trykk ut bitene i muffinsformene.
Sørg for at paideigen går høyt opp på kanten i  formen.
Forstek paideigen på 200°C i ca 10 minutter.

Fyll:
75g grønnkål
50g spinat (fersk eller fryst)
1/4 Chili
15 Fetaost biter
10 Oliven
10 Tomater
1 stort egg eller 2 små egg
2 ss fløte
Salt
Pepper
Smør til steking

Stek grønnkål og spinat mørt i litt smør.
Kutt opp chili og tilsett i spinaten.
Krydre med salt og pepper.
Kutt opp de andre grønnsakene.
Fyll spinatblandingen i bunnen av paideigene.
Tilsett, tomat, oliven og tomater.
Visp sammen egg og fløte.
Tilsett forsiktig eggeblandingen i paiformene med en spiseskje.
Stek minipaiene på 200°C i 10-15 minutter.
Avkjøl et par minutter før servering.
Strø over litt oljedressing før servering.

Salat:
Hjertesalat
Rød løk
Stangselleri
Paprika
Squash
Fennikel skudd

Dressing:
Olivenolje
Hvitløk
Chili
Sitron
Eventuelt eddik for bitterhet.
Salatkrydder

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *