Frokost og lunsjHjemmelaget pålegg

Sukkerfri gresskarmarmelade

Jeg hadde aldri hørt om gresskarmarmelade før jeg googlet hva jeg kunne lage av 4 kg gresskar. 
Jeg hadde da laget mange porsjoner med gresskarmos og hadde fremdeles masse gresskar igjen. Da kom jeg over en oppskrift på gresskarmarmelade og tenkte at det kom helt sikkert til å bli veldig godt til ost eller til tapasbord. 
Oppskriften jeg fant på frukt.no var ikke lavkarbo, så jeg måtte gjøre om oppskriften til en sukkerfri variant. 
Jeg har brukt «Halloween» gresskar i denne marmeladen

Oppskrift:

  • 600g gresskar
  • 150g sukrin +
  • Saft fra 1 sitron
  • Ingefær krydder eller revet fersk ingefær
  • Litt vann, du må se an behovet.

Skrell og rens gresskaret.
Skjær gresskaret i ca like store terninger.
Putt gresskarterningene i en kjele.
Sett kjelen på middels varme.
Tilsett bitte litt vann i bunnen. Det er bedre å tilsette litt og litt vann underveis slik at ikke marmeladen blir for flytende.
La gresskarterningene småkoke i ca 20 minutter. Gresskarterningene kan moses, men har litt motstand i seg fremdeles. 
Tilsett søtning, sitron og ingefær.
Smak deg til. Du skal kunne kjenne et lite sting fra ingefæren og litt syre fra sitronen samtidig som marmeladen er søt. 
La alt småkoke i ca 20-30 minutter til. 
Marmeladen skal begynne å tykne. 
Ha marmeladen over på små glass. 
Marmeladen oppbevares i kjøleskap.
Kan fryses.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *