Frokost og lunsjGrøt

Frø- og nøttegrøt

Mange savner grøt til frokost på lavkarbo. Frø og nøttegrøt blir ikke helt det samme som havregrøt, men denne grøten metter godt og har en grov konsistens.
Frø og nøttemiksen kan du lage på forhånd og oppbevare tørt i et glass eller tett boks.
Jeg ble inspirert av Lavkarbomedhanne sin fiberrike frokostgrøt til å lage min egen variant.
Ingrediensene til frø- og nøttegrøten får du kjøpt i matbutikken. 

Frø og nøttegrøt
3 ss malte frø og nøtteblanding, se lenger ned i oppskriften
0,5-1 ss natreen
Litt salt
2,5 dl mandelmelk eller fløte
Bær, syltetøy eller kanel til pynt

Ha alle ingrediensene i en kjele.
Kok opp på middels varme.
Kok grøten til den tykner, tar fort 5-7 minutter.
Server grøten med bær, sukkerfritt syltetøy eller litt kanel.

Frø og nøtteblanding
2,5 dl nøtter og frø
Jeg har brukt: hasselnøtter, valnøtter, mandler, sesamfrø, chiafrø og solsikkefrø
Mal disse nøttene til nesten mel.
Oppbevares i tett glass eller tett boks.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *