Grønnsaksgrateng
Holder til 3-4 porsjoner.
Du kan lage hvit saus på 2 forskjellige måte. Finn din favoritt.
1. Smelt ca 40g smør, tilsett 1 ts johannesbrødkjernemel og spe med fløte og vann. Krydre med salt, pepper, eventuelt muskattnøtt og hvitløk.
2. Kok opp ca 2dl fløte, 100g kremost og krydder etter smak (salt, pepper, muskattnøtt og hvitløk) kok sausen til den begynner å tykne.
Grønnsakene:
Det positive med grønnsaksgrateng er at man kan bruke det man har i kjøleskapet.
Blomkål, brokkoli, løk, vårløk, sellerirot, snacksgulrøtter, stenger av brokkoli, knutekål, jordskokk, søtpotet (hvis du tillater det)etc.
Kutt grønnsakene i passe biter og forvell de i kokende vann i ca 3 min før du tar de i den ildfaste formen med den hvite sausen.
Strø over ost og eventuelt mer krydder
Stek på 200ºC i ca 20-30 minutter.