Jordbærterte
Bunn:
100g mandelmel
25g kokosmel
1 ts natreen eller sukrin
50g mykt smør
0,5 ts santaxgum
1-2 ss kaldt vann
Bland alle ingrediensene sammen til en fast deig.
Pakk deigen inn i folie og sett kjølig i ca 1 time.
Trykk deigen ut i en liten form, også opp langs kanten, (ca 1/2 paideigform).
Avkjøl deigen i ca 15-20 min.
Stek deigen på 190°C i ca 20-25 min.
Avkjøl deigen til den er helt kald.
Vaniljekrem:
1 dl fløte
1/2 vaniljestang
1 gelatinplate
2 egg
10g tagatesse
10g sukrin (kan bli litt for søtt med begge deler).
Pisk 1 dl fløte
Legg gelatinen i kaldt vann.
Fløte og vaniljestangen helles i en kjele.
Varm opp til kokepunktet.
Ha i gelatinplaten.
Pisk eggeplomme og sukker.
Tilsett eggeblandingen så i kjelen og varm opp til det begynner å tykne.
Avkjøles i kaldt vannbad.
Pisk hele tiden.
Pisk fløte til krem.
Tilsett kremen i vaniljekremen.
Dekk bunnen av paiformen med vaniljekremen.
Avkjøl til vaniljekremen har satt seg.
Del opp jordbærene i skiver.
Legg 2 lag med jordbær over vaniljekremen.
Gelelag:
Lag sukkerfri gele som på pakken, men bruk kun 1,5 dl vann.
Rør pulveret godt ut.
Avkjøl geleen til den fremdeles er flytende, men begynt å stivne.
Hell forsiktig geleen over jordbærene.
Avkjøl til geleen har stivnet.
Del kaken opp i porsjonstykker og server