KakerStore kaker

Charlotte Russe kake

 

Rullekake:
Trenger 2 stk rullekake til oppskriften. 
3 egg
1 ss tagatesse
2 ss sukrinmelis
50g mandelmel
1 ts bakepulver
3-5 steviadråper med vanilje
Tagatesse og sukrinmelis
Sukkerfritt syltetøy eller Nora sitt 80% bær syltetøy. Jeg brukte jordbær

Pisk egg og søtning til eggedosis.
Tilsett bakepulver, steviadråper og mandelmel. 
Bland alle ingrediensene godt sammen.
Røren blir tynn.
Stryk røren utover bakepapiret med en slikkepott.
Stekes på 210°C i ca 7 min.
Strø tagatesse og litt sukrinmelis utover et bakepapir.
Velv kaken over bakepapiret.
Stryk syltetøy utover halve kaken.
Rull sammen.
Begynn å rulle der det er syltetøy.
Pakk rullekaken inn i bakepapiret og la det avkjøle seg til den er helt kald.
Lag en rullekake til.

Frumasj:
1 pk sukkerfri gele, jordbær
5 dl vann
3 dl kremfløte

Lag gele som på pakken.
Avkjøl geleen til den har begynt å stivne, men fremdeles er rennende.
Pisk fløte til krem.
Tilsett geleen i kremen og pisk godt.
Avkjøl frumasjen i 5-10 minutter i kjøleskapet. 
Frumasjen har da begynt å stivne.
Blir den for stiv, pisk den opp igjen.

Montering:
Dekk innsiden av en bolle med plastfolie.
En bolle på ca 20cm i diameter og ca 10 cm dyp.
Kutt opp rullekaken i ca 1 cm brede skiver.
Dekk bunnen med 1 lag rullekake, for så å dekke opp langs kanten.
Rullekaken skal ligge med syltetøysiden ned mot folien og opp mot deg.
Rullekaken legges tett i tett, slik at ikke noe frumasj renner igjennom.
Hell forsiktig frumasjen over rullekaken.
Frumasjen skal gå kant i kant med der rullekaken stopper.
Avkjøl kaken til frumasjen er helt stiv.
Legg ett kakefat over toppen av bollen.
Snu bollen med kakefatet ned.
Fjern bollen forsiktig fra kaken.
Fjern så plasten.
Pynt med bær

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *