KakerStore kaker

Lavkarbo Gulrotkake

Får man plutselig lyst på en kake eller får uventet besøk er denne kaken perfekt å lage.
Du kan velge å lage kaken som en stor kake eller lage en porsjonskake, stek i micro eller steke i ovnen. Alt forklares under.

Kaken til 4-6 porsjoner
4 egg
3 ts tagatesse, evt sukrin +
4 ts sukrin gold
3 ts natron, bakepulver kan også benyttes
100-120g mandelmel
ca 40g kokosmel
2 store gulrøtter
1 ts kanel
8 ss nøytralolje eller smeltet smør

Pisk egg, tagatesse og sukrin gold til eggedosis.
Riv opp gulrot.
Tilsett de andre ingrediensene i eggedosisen.
Kaken er til form på ca 20 cm i diameter.

Micro:
Stek på full guffe i 7-9 min.

Tiden avhenger av hvor mye Watt du har i micoren. 
Følg med de siste minuttene.
Avkjøl kaken.

Steking i ovn
Stek kaken på 180ºC i ca 30-40 min. Sjekk om kaken er ferdig ved å bruke en gaffel/pinne.

Følger det ikke med noe deig på gaffelen/pinnen er kaken ferdig.

Glasur:
5-6 ss mykt smør
2-3 store ss kremost naturell
Litt sitronsaft
4-5 ss sukrin melis
Tips! Du kan bytte ut noe sukrin melis med sukrin + for mindre kald smak.

Smak til med steviadråper med vanilje

Bland alle ingrediensene sammen.
Smak til med søtning og sitrondråper.
Stryk utover toppen av kaken og eventuelt rundt kaken.
Strø litt revet gulrot over kremen.

Kake til 1 porsjon, laget i dyp kopp.
Kaken: 
1 egg
1 ts tagatesse
1 ts Sukrin gold
1 liten gulrot
ca 10g kokosmel
Ca 20g mandelmel
0,75 ts bakepulver
Litt kanel
1-1,5 ss olje eller smeltet smør

Følg forklaring over. 
Stek i microen på full guffe i ca 90 sec.
Tiden avhenger av hvor mye Watt du har i micoren. 
Avkjøl kaken.

Glasur:
1-2 ss mykt smør
1 ss kremost naturell
Evt litt sitronsaft
2-4 essens med vanilje
1 ss sukrinmelis

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *