Blogg

Nyttårsmiddag og dessert på lavkarbovis

Det er ingen sak å lage nyttårsmiddag på lavkarbo. 
Ved å lage sellerirotgrateng i stedet for fløtepoteter og tilsette jbkm i stedet for hvetemel i sasuen, er middagen gjort om fra høykarbo til lavkarbo. 
Det beste med det, er at det smaker ikke annerledes heller og man gir ikke avkall på noe av smaken.

Langtidsstekt kalkunfilet
Smelt smør i en stekepanne.
Tilsett salt, hvitløk og pepper i smøret.
Stek kalkunfileten på alle sidene.
Kutt opp løk, gulrot, vårløk og ha i en form.
Tilsett kalkunfileten i formen.
Hell over ca 1,5 dl vann.
Tilsett saften fra en 1/2 appelsin i vannet.
Forvarm ovnen på 130°C.
Bruk steketermometer.
Stek kalkunfileten til den har en kjernetemperatur på 70°C.
Ta kalkunfileten ut av ovnen.
La kalkunfileten hvile i ca 15-20 minutter.

Fløtesaus
Bruk skyen fra kalkunfileten.
Tilsett 1/2-1 ts jbkm og rør godt. 
Spe med fløte til ønsket konsistens.
Smak til med salt, pepper og evt mer appelsinsaft.
Evt tilsett sukkerkulør for mørkere farge på sausen.

Sellerirotgrateng 2 porsjoner:
1/2 sellerirot
1 løk
1 vårløk
1/4 parmesanost

Skrell løk og del i tynne skiver.
Skrell sellerirot og del i tynne skiver.
Kok sellerirot og løk til grønnsakene er møre.
Sil av vannet og legg grønnsakene i en ildfast form.
Kok opp 2 dl fløte og 75g kremost naturell.
Kok sausen til den begynner å tykne.
Krydre med hvitløk, salt og pepper.
Hell sausen over sellerirot og løken.
Kutt opp vårløk og strø over.
Riv parmesan og strø over til slutt.
Stek gratengen på 200°C i ca 15-20 minutter.
Osten skal smelte og få litt farge.

Stekt bacon
Kutt bacon opp i skiver. 

Stek baconet sprøtt.

Smørstekt rosenkål og valnøtter
Del rosenkålen i to.

Stek i stekepannen med smør, salt og pepper.
Vend inn grovhakkede valnøtter mot slutten.

rosenkaal

Smørstekt sopp
Stek sopp i smør.

Tilsett salt og pepper.

Rørte tyttebær med sukrin+

Dessert ble sukkerfri karamellpudding.
Sukkerfri karamellpudding er kjempe godt. 
Jeg har aldri hatt sansen for karamellpudding før jeg smakte denne og nå elsker jeg det. 
Gjester jeg serverer det til, smaker ikke at denne er sukkerfri. 
Oppskriften finnes under dessert.

karamellpudding

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *