Porsjons pavlova med lemoncurd
Oppskrift på pavlova
4 eggehviter
Tilsett 4 ss sukrinmelis
1/2 ts eplesider eddik
1 ts johannesbrødkjernemel
Eggehviten stivpiskes.
Tilsett litt og litt sukrinmelis mens du pisker.
Pisk til alt er rørt godt inn og marengsen begynner å bli blank.
Form marengsen til en firkantet eller rund kake. små klatter slik som denne kan også lages.
Stek marengsen på 160 °C i 20 min.
Etter 20 min skru av ovnen og ha ovnsdøra på gløtt til pavlovaen er kald, helst natten over.
Oppskrift på Lemoncurd
Saft og skall fra 1 stor sitron (to små sitroner)
50 g tagatesse
Visp sammen 1 egg og 1 eggeplomme
50 g mykt smør
Tilsett alt i en tykkbunnet kjele.
Varm opp på svak varme.
Rør hele tiden.
Røren skal ikke koke.
Den begynner å tykne ved kokepunktet.
Rør inn 50 g mykt smør.
Sil og hell i et lite glass.
Avkjøl i kjøleskapet.
Ha på kaken.
Pisk fløte med litt sukrinmelis eller tagatesse til krem.
Ta det forsiktig oppå kremen.
Hakk mandler og strø over.