KakerSmåkaker/kjeks

Lavkarbo muffins med hvit sjokolade frosting

Lavkarbo muffins med hvit sjokolade frosting kom frem da jeg var ute etter en enkel kake jeg kunne lage av noen rester jeg hadde i skap og kjøleskap. Muffins er som små porsjonskakestykker og pynter opp kakebordet på en helt annen måte enn en vanlig kake.
Jeg trengte noe jeg kunne ta med meg på jobben, da en arbeidskollega skulle slutte og jeg ønsket ikke å gå på en smell ved å spise marsipankake.

Smaken på lavkarbo muffins med hvit sjokolade ble kjempe god og alle bitene forsvant fort; de ble spist både av de som spiser karboredusert og spiser høykarbo. De kunne ikke forstå at Lavkarbo muffinsene med hvit sjokolade frosting var lavkarbo og det gleder hjertet mitt stort.

Når jeg henter inspirasjon prøver jeg ofte å google smaker, og da jeg kom over en muffins oppskrift med rabarbra og bjørnebær, måtte jeg bare prøve. Jeg hadde jo begge deler. Rabarbra i hagen og bjørnebær i kjøleskapet. Jeg var overbevist om at hvit sjokolade frosting kom til å bli bra til, da rabarbra kan gi syrlig smak.

Nb! Du kan bruke rabarbra etter St.Hans, men da er det lurt å bruke rabarbra i bakst, da rabarbraen får mer skarp smak og er tråete.

Oppskriften gir 12 halvstore muffins, jeg bruker en muffinsform i tillegg til muffinspapir.

Oppskrift på lavkarbo muffins med hvit sjokolade frosting

Muffins:
4 Egg, medium store
2 ss Sukkr vanilje, eller 2 ts hjemmelaget vaniljesukker
3 ss Finesse
3 ss Kokosmel
4,5 ss Havrefiber
1/4 ts xanthan gum
1-1,5 dl mandelmelk
2 ts bakepulver
150g rabarbra
100g bjørnebær, kan byttes med bringebær eller jordbær

Pisk egg og søtning til tykk og luftig eggedosis. Miksmasteren må gå fra 5-10 minutter.
Bland forsiktig inn de andre ingrediensene.
Skrell rabarbraen og skjær i små biter.
Vend forsiktig inn rabarbra og bjørnebær
Ha i muffinsformer.
Stek på 200ºC i ca 20 minutter.
La muffinsformene avkjøle seg i formen.

Frosting:
130g Mykt smør
3 ss Sukkr vanilje
3 ss Finesse
100g Kremost naturell
100g Sukkerfri hvit sjokolade

Smelt sjokolade over vannbad, husk tempereringen for å beholde glansheten.
La sjokoladen avkjøle seg et par minutter på benken mens du pisker sammen de andre ingrediensene.
Pisk smør og søtning sammen til «hvit» konsistens, tilsett kremosten og pisk den inn.
Vend inn den smeltede hvite sjokoladen og pisk alt sammen til en fin frosting.
Ha i sprøytepose og ha på muffinsene.
Sett muffinsene i kjøleskapet før servering, slik at kremen får satt seg.
Pynt med spiselig glitterspray, bær, spiselige blomster etcfors

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *