Salte lakris karameller
For noen uker siden ryddet jeg i lavkarbo kjøkkenskapet mitt og fant en boks med rålakris. Siden da jeg har hatt planer om å lage salte lakris karameller.
Da jeg fikk høyt blodtrykk for 10 år siden har jeg vært forsiktig med lakris. Salt og myk lakris har jeg alltid vært veldig glad i.
Disse salte lakris karamellene kan jeg spise med god samvittighet. Kanskje ikke alle på en gang da, for det er veldig fort gjort med disse karamellene.
Oppskrift på salte lakris karameller
2 dl fløte
2 ss sukrin gold
2 ss sukrin sirup (du kan velge mellom gold eller clear)
2 ts stevia sweetdråper eller 0,6 dl tagatesse
2 gode ss smør
8 ts rålakris
Svart konditorfarge, ikke nødvendig men da får du ikke svart farge.
Klype havsalt
Ha alle ingrediensene i en bolle eller kjele minus konditorfarge og salt
Lag karamell etter oppskriften under.
Tilsett salt og konditorfarge og bland godt.
For en mer luftigere karamell kan du vispe den kaldere med en stavmikser.
Ha i silikonformer eller i en annen form.
Avkjøl i kjøleskapet eller fryser frem til karamellen er stivnet.
Deles opp i kvadrater hvis du har karamellen i en form.
Oppbevares i kjøleskap eller i fryseren.
I kjele:
Kokes opp på middels varme. Skal små koke i 1-2 timer til det begynner å tykne.
Røren blir nesten med opp fra gryta.
NB! Rør i gryten noen ganger.
I micro:
Du kan også lage karameller i microen;
Sett micoren på 5-7 minutter.
NB! bollen du har karemellen i må tåle sterk varme og bør være stor.
Røren bobler veldig inne i microen.
Ta ut røren et par ganger og rør i den med en sleiv.
Karamellen er ferdig når den tykner.
Du kan se mønsteret i røren og se bunnen når du rører.
Blir disse myke eller harde? 🙂
Hei!
Disse karamellene blir myke
Røren deler seg bare. Blir sånn kornete. Har stått i ca 1 1/2 T nå. Hva gjør jeg feil?
Prøv å tilsette litt mer fløte.
Det kan tyde på at den har vært litt for varm