Sukkerfri granola med julekrydder

Granola kan brukes til det meste året rundt.
Granola med julelukt og julesmak er helt fortreffelig i adventtiden.
Granola er frokostblanding som er stekt i ovnen med søtning som f.eks sirup.
På et lavkarbokosthold kan man ikke spise granola fra butikken, da disse inneholder mye sukker, men hjemmelaget derimot det kan vi spise.
Hjemmelaget smaker mye bedre syns nå jeg.
Dette bruker jeg granola til: spiser det som det er, i tyrkisk yougurt, i cottege cheese, på toppen av smoothiebowl etc

Oppskrift
200g nøtter av eget valg. Jeg blander hasselnøtter, valnøtter og mandler
1 ss fibrex
2 ss linfrø
1 ss kokosmasse
1 ss solsikkefrø
Evt 1-2 ss gresskarkjerner
1-2 ss sesamfrø
1 ss sukrin + (bruk gjerne annen søtning som f eks tagatesse, sukrin gold)
2 ss sukrinsirup gold
1 sssukrinsirup clear
ca 100g bringebær (kan byttes ut med 1,5 ss smør)
1,5 ts pepperkake krydder

Pepperkakekrydder
2 ts kanel
1 ts ingefær
1 ts nellik
1/2 pepper
Bland godt

Grovhakk nøttene
Legg alt utover et stekebrett og ta på sirupen til slutt.
Stekes på 150g i 1 time.
Rør i blandingen ca hvert 15 minutt
Avkjøles på benken og oppbevares i glass/boks

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *