Sukkerfri surkål
Hjemmelaget surkål er et tradisjonelt og godt tilbehør til blant annet kjøttkaker, skinkestek, ribbe og knoke.
Vanlig surkål, også hjemmelaget, inneholder mye søtning. For meg med diabetes eller dere som må kutte sukker på grunn av andre årsaker eller som spiser lavkarbo bør vanlig surkål utelates.
Men ikke fortvil. Jeg har laget en veldig god sukkerfri surkål.
Denne kan du/dere spise så mye surkål du bare vil.
Lag opp stor porsjon og frys ned, det gjør jeg.
Oppskriften holder til 4 porsjoner
400g Kål
2 ts Karve
2 ss Natreen
2 ss Eddik
1/2 ts salt
Vann
evt ribbefett/stekefett
Kutt kål i tynne skiver, ca 4 cm lange.
Legg kålen i en kjele.
Dekk kålen med vann.
Tilsett søtning, eddik, karve, salt og evt litt ribbefett.
Rør inn alt sukkeret.
Kok opp alt sammen.
La alt småkoke i ca 2 timer, rør av og til.
Sørg for at det alltid er litt vann i kjelen.
Smak til med mer eddik, salt og natreen