Store kaker

Napoleonskake lavkarbo

Søt butterdeig

Holder til ca 3/4 stekepanne
0,5 dl kokosmel
1,5 dl mandelmel
1,5 ts bakepulver- deigen hever ikke, så kan utelates
1,5 ss pofiber
1 ss fiberhusk
200 g smør
0,5 dl vann
1 ss sukrin + evt tagatesse (2-3 ss ved annen søtning)
1/3 ts salt

Bland mel, salt og søtning med 1/3 av smøret.
Kna smøret lett inn (det kan godt være litt smørklumper).
Tilsett så vannet og kna inn.
Sett kjølig i ca 30 min. 

Kjevle deigen med bakepapir over og under.
Legg på 3-4 små biter med smør, brett deigen og kjevle inn smøret.
Brett flere ganger og kjevle på nytt.
Blir deigen myk og klissete sett kjølig i 30 min.
Gjenta prosessen med kjøleskap, brette, biter med smør, brette etc til alt smøret er kjevlet inn.
Viktig at deigen får noen runder i kjøleskapet.
Avkjøl deigen til slutt i kjøleskapet. 
Kjevle ut deigen på bakepapir så tynt du klarer, ca 3 mm tykk.
Sett ovnen på 210 °C og stek i 10-15 min.
Kantene kan fort bli brent, reduser da varmen litt.

Ta ut av ovnen og avkjøles til den er kald.
Del kaken i to.

Vaniljekrem

2 dl fløte
1 vaniljestang
2 gelatinplate
4 egg
20 g tagatesse
20 g sukrin (kan bli litt for søtt med begge deler).

Fløte og vaniljestangen helles i en kjele.
Varmes til kokepunktet, men skal ikke koke.
Tilsett gelatinplaten. 
Pisk eggeplomme og sukker.
Tilsettes så i kjelen og varmes opp til det begynner å tykne. NB! skal ikke koke
Avkjøles i kaldt vannbad.
Rør slik at det ikke dannes snerk.

Krem

3 dl fløte
1/2 ss sukting melis
5 gelatinpalter

Pisk 3 dl fløte med 1/2 ss sukrinmelis til krem. 
Legg 5 gelatin plater i kaldt vann i ca 1 min.
Kok opp 1/5 dl med vann.
Ta kjelen av kokeplaten og rør inn gelatinplatene til alt har løst seg opp. 

Tilsett vaniljekremen i kremen og tilsett litt og litt gelatin mens du visper. 
Sett kjølig i ca 1 time til vanilje kremen har stivnet (nesten gelé konsistens).
Rør og se om alt har stivnet, ikke kun toppen. Evt sett kjølig en stund til.
Putt alt i sprøytepose.
Ha vaniljekrem på del 1 av kaken, evt ha et tynt lag med vaniljekrem, la stivne i kjøleskapet, nytt lag, avkjøles og gjenta prosessen til all vaniljekremen er brukt opp.
Sett kjølig i ca 3 timer.

Topping

Eggehvite
Sukrinmelis

Bland litt eggehvite, sukrinmelis og evt litt vann til melis.
Bør bli litt tykk.
Ha dette på del 2 av kaken.
La tørke.
Evt pynt med bær. 
Ha delen med melisglasur oppå vaniljekremen før servering slik at ikke toppen blir myk.
Del opp kaken med en skarp og varm kniv.
Server!

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *