Vanilje pavlova
1,5 dl eggehvite (5 små/medium egg)
2 dl monster sirup clear
2,5 ts vaniljesukker (se tips)*
1/2 ts eddik
25-30 mandler
Pisk eggehvitene stive.
Tilsett litt og litt sirup mens eggehvitene fremdeles pisker.
Tilsett til slutt vaniljesukkeret og eddiken.
Marengsen blir blank og fin.
Stryk utover et lite stekebrett, eller i en rullekakeform, som jeg har brukt.
Hakk opp mandler og strø mandlene over marengsen.
Forvarm ovnen på 100°C og stek pavlovaen i ca 2-2,5 time.
Avkjøl pavlovaen med døra på gløtt til den har blitt kald.
Del kaken forsiktig i 2.
Mascarponekrem
1,5 dl fløte
1/2 pakke mascarponeost
1 ts finesse bakesukker
Eventuelt 1/2 ts vaniljesukker
Jordbær
Pisk alle ingrediensene til krem
Hakk opp ca 10 jordbær i små biter og vend inn i kremen
Stryk forsiktig over den ene pavlovabunnen.
Pynt gjerne med noen jordbær rundt kremen.
Ta bunn nr 2 over kremen og pynt med flere bær og litt sjokolade
Tips!
2 ss finesse bakesukker
2 ss sukrin melis
1 strøken ts vaniljepulver eller 1 vaniljestand.
Bland sammen og la stå helst i 14 dager før bruk, men kan brukes med en gang også