KakerStore kaker

Vaniljepavlova med mascarponekrem

Vaniljepavlova med mascarponekrem kom til etter inspirasjon fra Bell`s lavkarbo på Facebook, etter at hun brukte Monster sin sirup clear i pavlovaen. Jeg måtte prøve. Jeg har prøvd den gamle fibersirupen til funksjonell mat tidligere, men den har dessverre gått ut av produksjon. 
For meg er mai måned typisk for pavlova, kremkaker og bær, kanskje spesielt 17 Mai kake, men dog, vi kan jo feire 1 Mai også og arbeidernes dag.
Vaniljepavlova er en dobbel pavlova kake med masse vaniljesukker i tillegg til sukrinsirup og den deilige og fyldige mascarponekremen.
Er du som meg, som får vondt i magen av mye sirup, kan du selvfølgelig lage pavlova med sukrinmelis og natreen også

Oppskrift på vaniljepavlova

Vanilje pavlova
1,5 dl eggehvite (5 små/medium egg)
2 dl monster sirup clear
2,5 ts vaniljesukker (se tips)*
1/2 ts eddik
25-30 mandler

Pisk eggehvitene stive.
Tilsett litt og litt sirup mens eggehvitene fremdeles pisker.
Tilsett til slutt vaniljesukkeret og eddiken.
Marengsen blir blank og fin.
Stryk utover et lite stekebrett, eller i en rullekakeform, som jeg har brukt.
Hakk opp mandler og strø mandlene over marengsen.
Forvarm ovnen på 100°C og stek pavlovaen i ca 2-2,5 time.
Avkjøl pavlovaen med døra på gløtt til den har blitt kald.
Del kaken forsiktig i 2.

Mascarponekrem
1,5 dl fløte
1/2 pakke mascarponeost
1 ts finesse bakesukker
Eventuelt 1/2 ts vaniljesukker
Jordbær

Pisk alle ingrediensene til krem
Hakk opp ca 10 jordbær i små biter og vend inn i kremen
Stryk forsiktig over den ene pavlovabunnen.
Pynt gjerne med noen jordbær rundt kremen.
Ta bunn nr 2 over kremen og pynt med flere bær og litt sjokolade

Tips!
2 ss finesse bakesukker
2 ss sukrin melis
1 strøken ts vaniljepulver eller 1 vaniljestand.
Bland sammen og la stå helst i 14 dager før bruk, men kan brukes med en gang også



Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *