KakerStore kaker

Eplekake med salt karamell

3 store egg
1 dl sukrin gold
3 ss natreen
2 ss fibersirup gold
2 ts bakepulver
3 ss kokosmel
2 ss fiberfin
4-5 ss mandelmel
5 dråper med stevia vanilje
0,5-1 dl fløte
50g smeltet smør
1,5 eple

Pisk eggedosis av egg og søtning.
Bland inn de tørre ingrediensene, men vent med 1 ss mandelmel.
Smelt smør.
Tilsett smør og litt og litt fløte
Eventuelt tilsett siste rest av mandelmel hvis deigen blir for tynn.
Deigen skal være passe tykk.
Passer til liten kakeform.
Skrell epler og del eplet i tynne skiver.
Trykk eplebitene i deigen.

Stek på 180°C i ca 25 minutter.
Stikk en pinne i kaken for å se om den er ferdig. Sitter det ikke igjen noe deig på pinnen, er kaken ferdig.
Avkjøl kaken.

Salt karamellsaus
0,25 dl vann
0,5 dl tagatesse
1 ss smør
0,5 dl fløte
Ca 1/2 ts havsalt

Tagatesse og vann tilsettes i en kjele.
Kok vann og tagatesse til tagatessen karamelliseres.
Varm opp fløte i en annen kjele mens tagetesse og vann koker.
Når tagatessen begynner å bli gyllen, tilsett smør og rør godt.
Tilsett litt og litt fløte og rør godt.
Når du tilsetter fløten, bobler det veldig, så det er viktig å tilsette litt om gangen.
Tilsett så saltet.
La karamellsausen koke 1-2 minutter til.
Avkjøl karamellsausen over kaldt vannbad til den starter å tykne. 
Karamellsausen skal være rennbar men tykk.
Hell karamellsausen over kaken med en spiseskje.

Hakk opp mandler og strø over.

Eplekake i rund form uten karamell
Eplekake med is
Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *