Frokost og lunsjHjemmelaget pålegg

Sukkerfritt sjokoladepålegg

Sjokoladepålegg er ikke noe jeg spiser hver dag, men innimellom er det utrolig godt. 
Sjokoladepålegg er godt på brødskiva, på vaffel, i boller,  eller bare spise det med skje. Vanlig sjokoladepålegg er definitivt ikke lavkarbo og de inneholder utrolig mye sukker.
Jeg syns ikke Nugatti Zero er så god, så da var det bare å sette i gang å lage hjemmelaget og sukkerfritt sjokoladepålegg. 
Jeg har to oppskrifter på sjokoladepålegg. En med hasselnøtter og en med sukkerfri sjokolade. Ungene mine syns den med sukkerfri sjokolade var best, men jeg er ikke helt enig dem. For meg falt den med hasselnøtter best i smak.

Sukkerfritt sjokoladepålegg med hasselnøtter: 

  • 250g hasselnøtter.
  • 3 ss kakao eller 3-4 ss Nicks sjokoladpulver
  • 1 ts maldon salt
  • 3 ss søtning (jeg blandet sukrin melis og sukrin gold). 
  • 1-3 dl fløte og mandelmelk
  • Stevia dråper med vanilje, karamell eller sjokolade

Legg hasselnøttene i en langpanne og stekes i 5-10 min på 200g.
Hell hasselnøttene i en kjøkkenmaskin og kjør hasselnøttene til de får en flytende form.
Først blir hasselnøttene til mel, så skilles fettet ut og så blir det blir til væske.
Det tar ganske lang tid, så kjøkkenmaskinen kan trenge litt pauser.
Tilsett kakao, salt, steviadråper og søtning.
Tips! Bruker Nicks sjokoladepulver, trenger du mindre søtning
Tilsett melk/fløte til ønsket konsistens.
Smak til med mer søtning eller salt.
Avkjøl.
Oppbevares kjølig.

Sukkerfritt sjokoladpålegg med sukkerfri sjokolade:

  • 0,5 dl fløte
  • 80g sukkerfri sjokolade (1 plate)
  • 30 g mykt smør

Varm opp fløte til kokepunktet
Brekk opp sukkerfri sjokolade og ha i en bolle.
Hell forsiktig den varme fløten over sjokoladen.
Rør til sjokoladen er smeltet.
Rør inn mykt smør til alt er rørt inn.
Ha sjokoladepålegget i kjøleskapet.
Sjokoladepålegget må sette seg over natten i kjøleskapet for å stivne. 
Oppbevares i kjøleskap.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *