MiddagerPizza

Lavkarbo pizzabolle

Ungene her i huset elsker pizza og i følge dem er det ikke helg uten pizza.
Jeg trenger alltid litt variasjon på pizzaene, slik at jeg ikke går lei.
Etter å ha sett at Ida Gran Jansen lagde pizzaboller, måtte jeg bare prøve lavkarboversjonen av dette.
Jeg har brukt fatheaddeig som base, bare tilsatt noen flere ingredienser slik at deigen blir mer fleksibel.
Pizzaboller smaker godt til helgekos eller i matpakka.

Oppskrift på pizzaboller

  • 300g revet ost/mozarella
  • 4 ss kremost naturell
  • 2,5-3 dl pofiber eller havrefiber
  • 2 store egg, eller 3 små
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts xanthan gum
  • 1 ts salt eller pizzakrydder
  • 1 ss olje
  • litt natreen

Ha revet ost og kremost i en bolle.
Smelt osten i microen, tar 1-2 minutter på full guffe.
Bland inn 85% av melet og de andre ingrediensene.
Kna deigen og tilsett mer mel frem til deigen er fin, smidig og lett å jobbe med.
Del deigen opp i 8 og trill boller.
Lag et hull midt i bollen.
Fyll hullet med tomatsaus eller sukkerfri ketchup.
Stekt kjøttdeig, jeg har brukt tacokjøttdeig, grønnsaker av ønske og ost på toppen.
Stek på 200°C i ca 20-25 minutter.
Server med rømmedressing.



Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *