Blodige fingre
Deigen til fingrene:
100g mandler
1,5 ss sukrin sirup gold
1,5 ss sukrin gold
1 eggehvite fra stort egg (2 hvis små egg)
1,5-2 ss mandelmel
8-10 mandler
Tilsett alle ingredisene i en bolle, start med 1,5 ss mandelmel.
Bland alt godt.
Tilsett mer mandelmel hvis deigen ikke henger helt sammen.
Sett deigen i kjøleskap minst 1 time.
Mens du venter på at deigen skal bli kald må du skolde mandlene:
Ha mandlene i en kjele med vann og kok i ca 5 min. Ta ut mandlene og klem av skallet.
Avkjøl mandlene.
Rull pølser, ca 6-8 cm lange
Legg en mandel på tuppen av en finger og klem litt rundt slik at mandelen fester seg.
Lag litt bølger på fingrene ved å klemme inn noen steder.
Stek fingene på 180ºC i ca 15 minutter.
Avkjøl fingrene på stekebrettet.
Glasur:
Sukrin melis
Sukrin +
Rød konditorfarge
Vann
Bland søtning, vann og konditorfarge sammen.
Smak deg til slik at den kalde sukrin smaken ikke blir dominerende
Glasuren skal være litt seig og bli ganske rød.
Bruk sprøyte eller kakesprøyte med liten tupp og pynt fingrene.