Lavkarbo frokostblanding

Mange som er vant til å spise frokostblanding til frokost sammen med melk, yougurt etc.
Frokostblanding er ganske likt granola, men denne inneholder færre ingredienser og alt du trenger kan du kjøpe i matbutikken. Forskjellen mellom denne frokostblandingen og granola er at ved frokostblanding forblir alle ingrediensene som de er, mens granola er søtere, mer klebrig og klissete. 
Lavkarbo frokostblanding kan du spise som den er, servere med usøtet mandelmelk, over tyrkisk yougurt, skyr eller over cottege cheese.
På bildet nedenfor er lavkarbo frokostblanding servert med tyrkisk yougurt og blåbær.

200g nøtter (bruk det du liker av hasselnøtter, mandler, paranøtter og valnøtter)
2 ss linfrø
1 ss kokosmasse
2 ss solsikkefrø
2 ss gresskarkjerner
2 ss sesamfrø
2 ss natreen
2 ss smør

Grovhakk nøttene.
Ha nøtter og frø på et bakepapirkledd stekebrett.
Strø over natreen eller annen type søtning.
Ha over noen klatter med smør.
Stek i ca 20 minutter på 150
°C
Rør i blandingen 1-2 ganger løpet av steketiden.
Avkjøl på benken.
Oppbevares i tett glass eller boks.

Print Friendly, PDF & Email

6 comments

  • Gunvor Kjelsberg

    20 min , men hvor mange grader

  • akatrine

    Hei!
    Jeg har oppdatert oppskriften nå.
    Tusen takk for at du gjorde meg oppmerksom på det.
    Anne-Katrine

  • Gunvor Kjelsberg

    Så bra for mitt første forsøk gikk på søpla 🤔. Stekte den rett etter pitabrød som ble flott👍

  • akatrine

    Så hyggelig å høre at pitabrød ble flott.
    Bedre lykke neste gang med frokostblanding

  • Gunvor Kjelsberg

    Er tilbake til denne oppskriften, men ser også at det ikke er skrevet hvor i ovnen den skal stekes- I midten eller nederst ?

    Og så har jeg et til spørsmål – ser av meny for denne uken om Lapper – der står det 5-6 mandel mel… Er det SS eller dl ? 🙂

    • akatrine

      Hei!
      Jeg steker alltid midt i ovnen, hvis ikke noe annet er forklart.
      Vedr oppskriften på lapper er det ss, den må ha ramlet ut.
      Anne-Katrine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *