KakerStore kaker

Jordbærmousse kake med sjokoladeganache

Kaken passer til en kakeform på ca 20-21 cm

Bunn:
200g mandler
100g smeltet smør
ca 1 ss bakekakao
0,5-1 ss sukrin gold (smak deg til)

Finmal mandler.
Tilsett kakao og sukrin gold i mandelblandingen.
Smelt smør.
Tilsett smøret og bland sammen.
Trykk blandingen sammen i bunnen på kakeformen.
Sett kjølig i ca 1 time.

Mousse:
200g jordbær
5 gelatinplater
ca 2 ss natreen (smak deg til)
10 steviadråper med vanilje
3 dl fløte

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
Mos jordbærene til jordbærene er flytende med en stavmikser eller foodprosessor.
Sil jordbærene, slik at frøene blir igjen i silen.
Kok opp blandingen.
Tilsett stevidråper, natreen og gelatinplatene.
La blandingen småkoke i ca 5 minutter.
Avkjøl blandingen til den er kald, men ikke stiv.
Pisk fløte og litt natreen til krem.
Pisk inn jordbærblaningen.
Er blandingen for flytende, sett blandingen i kjøleskapet i ca 45 min.
Pisk opp blandingen.
Blandingen skal ha tynn krem konsistens.
Tilsett blandingen over kakebunnen.
La stå i kjøleskapet 2-3 timer.

Sjokoladeganche:
1 dl fløte
80g sukkerfri sjokolade

Varm opp fløten til kokepunktet.
Tilsett sjokoladen.
Rør blandingen til sjokoladen er smeltet og godt rørt inn. 
Avkjøl blandingen.
Ganachen skal være flytende, men ikke varm.

Hell blandingen forsiktig over moussen.
Stryk ganachen utover kaken hvis den ikke renner utover av seg selv.
Sett i kjøleskap i 4-6 timer.

Pynt:
Jordbær dyppet i sukkerfri sjokolade:
Smelt sukkerfri sjokolade med litt kokosolje. Dypp jordbærene i sjokoladen og avkjøl.

Hjertesjokolade:
Smelt sukkerfri sjokolade med litt kokosolje. Hell i hjerteformer og avkjøl.

Gelehjerter: Bland sukkerfri gelepulver med 1,5 dl kokende vann. Hell i hjerteformer og avkjøl til geleen er stiv. Eller lag gele av funlight, se geleskum.

Geleskum: 0,75 dl fun light, 1,5 dl kokende vann og 4 gelatinplater. Bland inn 50g kremost og visp alt sammen til en jevn og klumpefri blanding.
Hell i former og avkjøl.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *