Fathead bagels med “kokt egg”

Dette er en morsom vri til påskefrokosten. Bagels med kokt egg i ovnen er både fargerikt og spennende.
Det er alltid morsomt å “leke litt med maten”, spesielt i høytidene.
Du kan selvfølgelig farge eggene i andre farger enn det jeg har valgt. 
Du legger eggene i vann med konditorfarge og lar det ligge i ca 10 minutter.
I disse bagelsene har jeg brukt fatheadoppskriften, men med litt ekstra for å få bagelsene til å heve litt mer.

Farging av egg

Løkskall
Eventuelt gul konditorfarge
Egg
Vann.

Bland løkskall og/eller konditorfarge i vannet.
Legg egget i vannet. Sørg for at det er vann også over egget, slik at hele egget får farge.
La egget ligge i vannet ca 10 minutter.

Oppskrift på bagels

170g revet ost
2 ss kremost naturell
1,5 ts bakepulver
2 egg
Litt salt
1,7 dl havrefiber, ca 50g (kan byttes med lik mengde pofiber eller litt mer fettfattig mandelmel)
Olje

Smelt kremost og ost i micro eller i kjele.
Bland inn egg, bakepulver, litt salt og mesteparten av havrefiberet.
Kna deigen sammen og tilsett mer havrefiber hvis du trenger det.
Deigen skal kunne knaes med hendene. 
Tips! Det kan være godt å ha olje på hendene når du knar deigen.
Del deigen i 4 deler.
Trill pølse av hver deg og lag en sirkel.
Fest skjøten ordentlig sammen.
Legg egget i midten, i hullet. 
Pensle bagelsene med fløte eller pisket egg.
Strø over valmuefrø eller sesamfrø
Stek bagelsene med egg på 200°C i 12-15 minutter.
Store egg, krever 15 minutter.
Avkjøl bagelsene med egg på benken eller server de litt lunkne.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *