Lavkarbo krumkaker uten mandelmel

Jeg har oppskrift på krumkaker i juleheftet mitt fra tidligere, men følte jeg måtte prøve med på en ny oppskrift til dere som ikke tåler mandler. 
Det å få lavkarbo krumkaker sprø er ikke lett, men disse er gode, sprø og allergivennlige. Ingenting er bedre enn det, ikke sant.
jeg prøvde først å lage krumkaker med det populære havrefiberet, men krumkakene ble ikke sprø. Da jeg prøvde med pofiber og sesammel, ble resultatet noe helt annet. 
Disse krumkakene ble nesten sprø med en gang og har holdt seg sprø. De smaker godt også.
Jeg har dessverre ikke klart å lage sprø krumkaker med tagatesse eller finesse.

2 medium store egg
160g sukrin gold
2 ss sukrin sirup gold
5-6 toppede ss pofiber
1 topped ss sesammel
1 ts xanthaxgum
1-2 ts fiberhusk
1/2 ts kardemomme
1/3 ts salt
1 ts bakepulver
100g smør
Vann

Pisk egg og søtning til eggedosis (det tar lang tid)
Smelt smør
Tilsett kardemomme, salt, xanthaxgum, sesammel, 1 ts fiberhusk, 5 ss pofiber og smør og bland forsiktig med en slikkepott. 
Deigen skal bli tykk, så blir deigen for løs tilsetter du resten av fiberhusken og pofiberet. 
La deigen stå i minimum 15 minutter før steking.
Blir krumkakedeigen altfor tykk, kan du spe med litt vann
La krumkakejernet bli ordentlig varmt før du steker krumkakene.
Legg en barneskje til en liten ss med røre i krumkakejernet.
Bruk en krumkakeformer til å forme krumkaker eller en liten skål. 
Krumkakene er klebrig og porøs med en gang, men får de kjølt seg ned  litt løsner de fra krumkakeformeren når du vrir lett. 
La krumkakene stå på benken til neste dag før du putter de i kakeboks.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *