Lavkarbo julekake med havrefiber

Julekake er noe av det beste jeg får. Det finnes ikke noe bedre enn fersk julekake med smør og brunost. Brunost har jeg ikke spist på mange år nå….. jaja men fersk julekake med smør er ikke så ille det heller.
Du finner oppskrift på julekake uten havrefiber i juleheftet julegodt.
Denne oppskriften på julekake med havrefiber inneholder også gjær, for å få frem mest mulig av vanlig julekake konsistens og smak.
Syns du deigen blir for klissete, tilsett mer fiberhusk eller havrefiber. 
Det finnes flere typer fiberhusk/psylluim husk der ute og noen ganger trengs en litt større mengde. 
Jeg har brukt usøtet gojibær for å få rosinfølelsen i julekaken og hakkede nøtter for at julekaken skal få det lille ekstra av tyggemotstand.

Oppskrift på lavkarbo julekake med havrefiber

6 ss havrefiber, 1 ss tilsvarer ca 15g
½ ts xanthaxgum
1,5 ss fiberhusk
1 ts yaconsirup
2 ts gjær eller ½ pk ferskgjær
1,5 ts bakepulver
60 g smeltet
1 dl fløte
4 egg
2 ss sukrin gold
1,5 ts tagatesse/finesse
1 ts kardemomme, ½ ts kanel
1 ss eddik
1 ss gojibær, usøtet – kan kjøpes på helsekosten
20 nøtter, kan utelates.

Tips! Blir deigen for løs kan du tilsette 1/2 ss fiberhusk og eventuelt 1 ss havrefiber til

Bruker du fersk gjær, må gjæren røres ut i den varme smør og fløte blandingen, se lenger ned. 
Ha alt det tørre i en bolle.
Smelt smør og tilsett fløte i smøret. 
Tilsett egg, eddik og smør og fløteblandingen i det tørre når smør og fløteblandingen er ca 40°C.
Hakk opp nøtter (jeg bruker valnøtter og mandler) og tilsett nøtter og gojibær i blandingen. 
Bland godt.
Deigen skal være litt klissete. 
Sett deigen til heving på et lunt sted i minimum 30 minutter
Ha godt med olje på hendene og form et brød. 
Pensle brødet med pisket egg.
La julekaken heve mens ovnen blir varm.
Stek på 180°C i ca 40-45 minutter. 
Kan være greit å følge med de siste 10 minuttene slik at julekaken ikke blir brent).
Oppbevar julekaken i kjøleskapet eller i fryseren.5

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *