Rundstykker med havrefiber

Jeg elsker å eksperimentere med bakst for å prøve å gjøre oppskriftene enklest mulig og best mulig. 
Jeg syns det spesielt er morsomt nå med gjær og havrefiber.
Du kan lese mer om havrefiber her og gjær i lavkarbobakst her.
Disse rundstykkene ble luftige og veldig gode.

Oppskrift på rundstykker

3 medium/store egg
4-5 toppede ss havrefiber, 1 toppet ss tilsvarer 15g
1 ss sesammel
evt 1 ss sesamfrø eller 1 ss solsikkefrø for mer tyggemotstand
1 ts xanthaxgum
1,5 ss fiberhusk
2 ts tørrgjær eller 1/2 pk fersk gjær
1 ts yaconsirup
1 ts bakepulver
1 ts salt
1-1,5 dl lunket vann
1 ss olje, kan utelates

Har du ikke yaconsirup kan du bruke 1 ts finesse/tagatesse i deigen, for å aktivisere gjæren.

Bland de tørre ingrediensene, hold av litt fiberhusk og havrefiber mel.
Tilsett egg, yaconsirup, olje og vann.
Bland deigen til deigen fester seg og kan formes.
Tips! blir deigen for løs, tilsettes resten av hafreviberet og fiberhusken.
Ha vann eller olje på hendene og form 5 rundstykker.
Jeg har hatt basilikum, havsalt og sesamfrø på toppen, bruk det du ønsker
Hev i ca 30 minutter eller til ovnen blir varm
Stek på 200°C i ca 20 minutte2

Print Friendly, PDF & Email

12 kommentarer

  • irene rosander

    gleder meg til å prøve vaflene dine 🙂

  • akatrine

    Så hyggelig. Håper de smaker

  • Ann-karin

    Disse rundstykker har blitt min favoritt. Utrolig gode. Nesten samme konsistens som vanlig gjærbakst. Må stadig bake nye, da min mann også liker de veldig godt. Tusen takk for at du deler med oss.

  • akatrine

    Hei!
    Så hyggelig tilbakemelding <3<3
    Det at mannen liker rundstykkene er en tillitserklæring.
    Har du prøvd å lage de som polarbrød. De blir også kjempe gode.

  • Ann-karin

    Det har jeg ikke prøvd. Kanskje jeg prøver det beste gang? Takk for tips.

  • akatrine

    Så hyggelig at du har lyst til å prøve oppskriften min

  • Zhana

    Prøvde meg på disse idag da de så veldig gode ut. Men etter at de var i ovnen 30 min var de fortsatt våte inne. Jeg bakte de i 10 min til med konsistensen ikke minnet på vått brød 🙁 hva gjør jeg feil?

  • Zhana

    Jeg skrev veldig uklart forrige kommentar, beklager. Jeg mente at konsistensen blir som vått brød inne etter 40 min baketid. Jeg brukte 3 m\l egg som opplyst

  • akatrine

    Hei Zhana!
    Synd at du ikke fikk de til.
    Det er nok kombinasjonen væske, fiberhusk og egg som gjør at deigen ikke blir slik den skal.
    Det har skjedd meg på flere oppskrifter også dessverre.
    Lavkarbo bakst er ikke alltid like lett å få til som vanlig bakst dessverre, men øvelse gjør mester.
    Bedre lykke til neste gang

  • Zhana

    Takk for svar 🙃 Har du noe gode råd med tanke på konsistensen da? Burde kanksje ha prøvd med ferre egg 🤔

  • akatrine

    Når balansen mellom egg, væske og fiberhusk ikke er riktig, blir konsistensen litt rar, gummiaktig og baksten virker ikke stekt.

  • akatrine

    Jeg har fått beskjed om at produsenten av Fiberhusk har endret oppskriften, så hvis du har fått den nye pakken, kan dette gjøre at du mislykkes med baksten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *