3 medium/store egg
4-5 toppede ss havrefiber, 1 toppet ss tilsvarer 15g
1 ss sesammel
evt 1 ss sesamfrø eller 1 ss solsikkefrø for mer tyggemotstand
1 ts xanthaxgum
1,5 ss fiberhusk
2 ts tørrgjær eller 1/2 pk fersk gjær
1 ts yaconsirup
1 ts bakepulver
1 ts salt
1-1,5 dl lunket vann
1 ss olje, kan utelates
Har du ikke yaconsirup kan du bruke 1 ts finesse/tagatesse i deigen, for å aktivisere gjæren.
Bland de tørre ingrediensene, hold av litt fiberhusk og havrefiber mel.
Tilsett egg, yaconsirup, olje og vann.
Bland deigen til deigen fester seg og kan formes.
Tips! blir deigen for løs, tilsettes resten av hafreviberet og fiberhusken.
Ha vann eller olje på hendene og form 5 rundstykker.
Jeg har hatt basilikum, havsalt og sesamfrø på toppen, bruk det du ønsker
Hev i ca 30 minutter eller til ovnen blir varm
Stek på 200°C i ca 20 minutte2
gleder meg til å prøve vaflene dine 🙂
Så hyggelig. Håper de smaker
Disse rundstykker har blitt min favoritt. Utrolig gode. Nesten samme konsistens som vanlig gjærbakst. Må stadig bake nye, da min mann også liker de veldig godt. Tusen takk for at du deler med oss.
Hei!
Så hyggelig tilbakemelding <3<3
Det at mannen liker rundstykkene er en tillitserklæring.
Har du prøvd å lage de som polarbrød. De blir også kjempe gode.
Det har jeg ikke prøvd. Kanskje jeg prøver det beste gang? Takk for tips.
Så hyggelig at du har lyst til å prøve oppskriften min