Rundstykker med havrefiber

Jeg elsker å eksperimentere med bakst for å prøve å gjøre oppskriftene enklest mulig og best mulig. 
Jeg syns det spesielt er morsomt nå med gjær og havrefiber.
Du kan lese mer om havrefiber her og gjær i lavkarbobakst her.
Disse rundstykkene ble luftige og veldig gode.

Oppskrift på rundstykker

3 medium/store egg
4-5 toppede ss havrefiber, 1 toppet ss tilsvarer 15g
1 ss sesammel
1 ss sesamfrø, evt 1 ss solsikkefrø for mer tyggemotstand
1 ts xanthaxgum
1,5 ss fiberhusk
1 ts tørrgjær
1 ts yaconsirup
1 ts bakepulver
1 ts salt
1-1,5 dl lunket vann
1 ss olje, kan utelates

Har du ikke yaconsirup kan du bruke 1 ts finesse/tagatesse i deigen, for å aktivisere gjæren.

Bland de tørre ingrediensene, hold av litt fiberhusk og havrefiber mel.
Tilsett egg, yaconsirup, olje og vann.
Bland deigen til deigen fester seg og kan formes.
Tips! blir deigen for løs, tilsettes resten av hafreviberet og fiberhusken.
Ha vann eller olje på hendene og form 5 rundstykker.
Jeg har hatt basilikum, havsalt og sesamfrø på toppen, bruk det du ønsker
Hev i ca 30 minutter eller til ovnen blir varm
Stek på 200°C i ca 20 minutter

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *