Fennikelsuppe med og laks og scampi

Jeg hadde igjen litt rester av fennikelsuppe, så da måtte jeg teste ut om fennikelsuppe kunne gjøres om til “fiskesuppe”. Det er viktig å spise opp maten, og eventuelt trylle frem nye retter, og denne retten er et resultat av dette.
Jeg måtte google litt også, for stolte ikke helt på magefølelsen. Men fennikelsuppe med laks og scampi ble super godt. 
Jeg brukte røkt laks i denne suppen, men laksefile eller torsk kan også brukes
Har du ikke smakt fennikel før, anbefaler jeg på det sterkeste å prøve.
Oppskrift på fennikelsuppe finner du her.

Oppskrift 4 porsjoner

Fennikelsuppe
2 pakker røkt laks eller 3 laksefileer/torskefileer
Ca 20 scampi
1 chili, kan utelates
2 vårløk
Pinjekjerner
2 hvitløksfedd
Persille
Sitronsaft

Ta av skallet på scampiene.
Stek scampiene i en tørr panne til de begynner å få farge.
Varm opp suppen
Skjær opp vårløk og fisken.
Tilsett den røkte laksen i suppen.
La suppen koke til fisken er ferdig kokt, ca 5 minutter ved rå fisk
Skjær opp noen av scampiene i mindre biter.
Stek pinjekjerner i en tørr stekepanne.
Smak til med sitron, salt og pepper
Server suppen med de hele scampiene, pinjekjerner og persille

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *