MiddagerVegetar

Pasta alfredo med eggeplomme

Denne retten ble jeg inspirert av å lage av fett og forstand, som igjen fant oppskriften her https://www.ibreatheimhungry.com/.
Jeg har tilsatt en eggeplomme i sausen også for å gi den litt ekstra fylde og at den skal ligne litt på carbonarasaus da jeg drømte om det da jeg laget denne retten. Eggeplomme er ikke nødvendig i denne retten, men det er veldig godt i.
Du kan spise denne retten både som eggfaste eller lage den som en vegetarrett.
Pastaen ble overraskende god uten fiberhusk. Hvis du ønsker mer smak i pastaen kan du bruke kremost med urter, krydder eller pepper.
Jeg orket ikke hele pastaen da jeg spiste den, men skriver at hele nok er til 1 porsjon.

Oppskrift på pasta alfredo med ekstra eggeplomme

Pastaen:
2 egg
30g kremost
Hvitløkspulver
Pepper
Salt

Kjør alle ingrediensene i en mikser slik at alt er godt blandet og kremosten har løst seg opp.
Ha alt i en bakepapirkledd stekebrett.
Stek på 160°C i c 8-10 minutter.
Ta den ut av ovnen, rull sammen og klipp opp eller bruk pizzahjul.

Sausen:
30g kremost eller mascarpone (kan fint blande)
1 ss smør
1 ss parmesan revet
1 eggeplomme
Parmesan
Persille

Sausen kan varmes opp i kjele eller micro sånn som her.
Ha alle ingrediensene, minus eggeplomme og pynten i en bolle.
Varm opp i microen i 30 og 30 sekunder av gangen.
Ta ut etter hver 30 sekund og rør i blandingen.
Når alt er blandet og ligner en saus er den ferdig.
Tilsett eggeplomme og bland denne inn godt slik at den ikke koker og lager klumper.
Ha sausen over pastaen og pynt med mer parmesan og litt persille.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *