Gresskarsuppe
2 porsjoner:
500g gresskar
Stort fedd hvitløk
1/4-1/2 chili
Liten bit ingefær, kan utelates
1/2 løk
1,5 dl fløte
Salt, pepper
Sitronsaft
Olje til steking av løk
Kutt gresskaret i terninger.
La vannet dekke gresskaret og kok det i ca 10 min.
Finhakk løk og hvitløk.
Fres løk og hvitløk i litt olje til løken er blank.
Finhakk chili.
Tilsett løk, ingefær og chili i gresskarblandingen.
Gresskarbitene skal være myke.
Hell av ca 25% av kokevannet, kan tilsettes igjen hvis suppen blir for tykk.
Mos alt sammen og spe med fløte.
La alt sammen få et oppkok.
Krydre med salt, pepper og evt litt sitron.
Ha over ristede gresskarkjerner eller krutonger.
Oppskrift på ristede gresskarkjerner:
Gresskarkjerner
Salt
Olje
Finrens gresskarkjernene for kjøtt.
Bland gresskarkjerne med litt olje og salt.
Spre utover et stekebrett.
Stek på 200ºC i ca 15 min, eller til gresskarkjernene er gyldne.