Lavkarbo langpannebrød
Det er flere som har spurt etter oppskriften på langpannebrødet jeg lagde for en stund siden.
Grunnet den store etterspørselen på disse, fortjener de dermed til sin egen oppskrift.
Jeg har brukt oppskriften til lyse og fine rundstykker, men en god oppskrift kan ikke deles for mange ganger.
Du kan ha pålegg direkte på disse eller du kan dele de i to og ha de som rundstykke.
Oppskriften
Oppskriften holder til 1/2 stekebrett
3 egg
30g pofiber
20g kokosmel
20g sesammel
60g mandelmel
1 ts xanthan gum
1,5 ss fiberhusk
1,5 ts bakepulver
2 ts gjær eller 1/2 pk fersk gjær
1,5 ts finesse bakesukker
1 ss eddik
1 ss olje
1 ts salt
2 dl vann
Varm opp vannet til 37-40°C
Ferskgjær bør blandes inn i vannet før det tilsettes i det tørre. Da bør ikke vannet være høyere enn 35°C
Bland de tørre ingrediensene
Tilsett eddik, finesse, olje, egg og vann.
Bland alt sammen med kjøkkenmaskin eller for hånd til deigen binder seg.
Blir deigen for løs kan du tilsette litt mer fiberhusk og pofiber.
Legg deigen på et bakepapirkledd stekebrett.
Klem deigen utover med hendene eller kjevle det utover.
Tips! det kan være greit å ha olje på kjevlen/hendene.
Del opp i ruter, jeg fikk 6. Prøv gjerne å del de litt fra hverandre.
Pensle rundstykkene med sammenpisket egg eller vann.
Strø over sesamfrø, valmuefrø, hampfrø etc
La rundstykkene heve mens ovnen blir varm.
Stek rundstykkene på 190°C i 20-30 minutter, avhengig av ovn.