- 3 store egg eller 4 små
- 1 ts salt
- 5 store ss havrefiber
- 3 ss sesammel
- 1ts xanthaxgum
- 1,5 ss fiberhusk
- 2 ts tørrgjær eller 1/2 pk ferskgjær
- 1 ts bakepulver
- 0,5 dl Lite øl
- 1 dl vann
- 1 ts sukrin gold
- olje
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
Varm opp øl og vann til ca 40°C
Tilsett væsken i de tørre ingrediensene.
Bland godt.
Blir deigen for seig, tilsett litt mer fiberhusk og havrefiber.
Ha deigen over på et bakepapir eller en bakematte.
Prøv å kjevle deigen til en sirkel, stor rund pizza.
Del deigen i 8 deler, tenk deg pizzastykker.
Start å rulle hvert stykke, start ved den brede enden og rull innover mot spissen.
La spissen ligge ned mot stekebrettet.
Pensle med pisket egg og eventuelt strø over chiafrø, valmuefrø, sesamfrø eller ha de naturelle.
La hornene heve mens ovnen blir varm.
Stek brødet på 180° i ca 15-20 minutter, avhengig av ovnen
La brødet avkjøle seg på benken