BakverkBrød/rundstykker/baguetter

Lavkarbo horn/ rundstykke

Jeg syns det er morsomt å «leke» med bakst.
Jeg har gjort litt om på ølbrød oppskriften og lagd horn i stedet for rundstykker.
Du kan helt fint fylle hornene med ost og skinke men jeg har lagd de uten noe, for da kan man dele de i 2 og ha på ønsket pålegg.

Å servere horn i stedet for rundstykker til søndagslunsjen eller til julelunsjen frisker opp. 

Oppskrift

  • 3 store egg eller 4 små
  •  1 ts salt
  •  5 store ss havrefiber
  •  3 ss sesammel
  • 1ts xanthan gum
  • 1,5 ss fiberhusk
  • 2 ts tørrgjær eller 1/2 pk ferskgjær
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 dl Lite øl
  • 1 dl vann
  • 1 ts sukrin gold
  • olje

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
Varm opp øl og vann til ca 40°C
Tilsett væsken i de tørre ingrediensene.
Bland godt.
Blir deigen for seig, tilsett litt mer fiberhusk og havrefiber.
Ha deigen over på et bakepapir eller en bakematte.
Prøv å kjevle deigen til en sirkel, stor rund pizza.
Del deigen i 8 deler, tenk deg pizzastykker.
Start å rulle hvert stykke, start ved den brede enden og rull innover mot spissen.
La spissen ligge ned mot stekebrettet.
Pensle med pisket egg og eventuelt strø over chiafrø, valmuefrø, sesamfrø eller ha de naturelle.
La hornene heve mens ovnen blir varm.
Stek brødet på 180° i ca 15-20 minutter, avhengig av ovnen
La brødet avkjøle seg på benken

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *