KakerStore kaker

Lavkarbo rustikk bløtkake

Da jeg var liten var bløtkake et must på kakebordet ved bursdager etc. Det ble liksom ikke bursdag uten bløtkake til tross for at jeg egentlig ikke er så veldig begeistret for kakebunn. Men et stykke kake måtte alltid smakes på, uansett om jeg nesten alltid kun spiste fyllet.
Jeg må le litt av meg selv den dag i dag.
Nå må jeg si at jeg har vokst det litt fra meg, for denne lavkarbo rustikke bløtkaken ble veldig god. Jeg valgte å kalle den rusikk da jeg ikke har dekt hele kaken med krem, kun tatt et tynt lag rundt den, slik at kakebunnen syns litt igjennom.
Det er delikat på kakebordet å ha en kake som skiller seg litt ut og det gjør virkelig denne med sitt rusikke utseende.
Jeg har samme fyll i som marsipankaken og dette er i og for seg samme oppskrift, bare ikke tatt på marsipanlokket, bare mere krem og pynt

Kakebunn:
4 egg
130g Finesse bakesukker
5 dråper med vanilje essens
1 ts johannesbrødkjernemel eller 1/2 ts xanthan gum
1 ts bakepulver
20g kokosmel
50g havrefiber
30.40g vann (1-2 ss)

Pisk egg, vanilje essens og finesse til tykk og luftig eggedosis.
Piskingen tar fort 15-20 minutter.
Bland forsiktig inn de andre ingrediensene med en slikkepott.
Tilsett vann på slutten.
Ha røren i en kakeform på 16-20 cm i diameter.
Stek kaken på 175°C i ca 30 minutter.
Avkjøl kaken på rist, helst uten form.
Del kaken i 2 eller 3.

Krem:
3 dl fløte
2 ts kremost naturell, kan utelates.
1,5 ts finesse
1 ts vaniljesukker

Pisk alle ingrediensene til krem

Andre ingredienser:
Sukkerfri syltetøy, kjøp gjerne ferdig glass eller rør bær med søtning.
Bær til inni kaken.
Pynt

Montering:
Dynk kakebunnene med fløte eller mandelmelk
Bland noen hakkede bær deler av kremen.
Ha sukkerfritt syltetøy, krem og noen hakkede valnøtter over bunn 1.
Legg forsiktig bunn 2 over og gjenta prosessen med syltetøy, krem og valnøtter, hvis du har delt kaken i 3.
Legg til sist siste kakedelen på toppen og ha resten av kremen på toppen og rundt kaken.
Pynt kaken med krem, bær, sjokolade, nøtter etc




Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *