Kakebunn:
4 egg
130g Finesse bakesukker
5 dråper med vanilje essens
1 ts johannesbrødkjernemel eller 1/2 ts xanthaxgum
1 ts bakepulver
20g kokosmel
50g havrefiber
30.40g vann (1-2 ss)
Pisk egg, vanilje essens og finesse til tykk og luftig eggedosis.
Piskingen tar fort 15-20 minutter.
Bland forsiktig inn de andre ingrediensene med en slikkepott.
Tilsett vann på slutten.
Ha røren i en kakeform på 16-20 cm i diameter.
Stek kaken på 175°C i ca 30 minutter.
Avkjøl kaken på rist, helst uten form.
Del kaken i 2 eller 3.
Krem:
3 dl fløte
2 ts kremost naturell, kan utelates.
1,5 ts finesse
1 ts vaniljesukker
Pisk alle ingrediensene til krem
Andre ingredienser:
Sukkerfri syltetøy, kjøp gjerne ferdig glass eller rør bær med søtning.
Bær til inni kaken.
Pynt
Montering:
Dynk kakebunnene med fløte eller mandelmelk
Bland noen hakkede bær deler av kremen.
Ha sukkerfritt syltetøy, krem og noen hakkede valnøtter over bunn 1.
Legg forsiktig bunn 2 over og gjenta prosessen med syltetøy, krem og valnøtter, hvis du har delt kaken i 3.
Legg til sist siste kakedelen på toppen og ha resten av kremen på toppen og rundt kaken.
Pynt kaken med krem, bær, sjokolade, nøtter etc