Lavkarbo marsipankake

Marsipankake er en av favorittkakene til mannen og han er sær på marsipankake smaken. 
Jeg har lenge ønsket å prøve, men har vært redd for å mislyktes. 
Tidligere har han godtatt rullekake med marsipanlokk som marsipankake, men nå etter at havrefiber kom på markedet måtte jeg bare prøve.
Bakst med havrefiber gir en ganske lik smak som vanlig bakst.
Jeg har aldri vært veldig begeistret for bløtkake/marsipankake da jeg ikke liker kakebunn, men denne syns jeg faktisk ble god og det er et godt tegn.
Jeg har brukt sukrin sin marsipan som lokk. Vi syns den smaker godt. 
I denne kaken har jeg kun brukt krem, sukkerfritt syltetøy, valnøtter og bær, men du kan gjerne bruke det du ønsker i den. Ønsker du vaniljekrem, finner du oppskrift på dette her

Oppskrift på marsipankake

Kakebunn:
4 egg
130g Finesse bakesukker
5 dråper med vanilje essens
1 ts johannesbrødkjernemel eller 1/2 ts xanthaxgum
1 ts bakepulver
20g kokosmel
50g havrefiber
30.40g vann (1-2 ss)

Pisk egg, vanilje essens og finesse til tykk og luftig eggedosis.
Piskingen tar fort 15-20 minutter.
Bland forsiktig inn de andre ingrediensene med en slikkepott.
Tilsett vann på slutten.
Ha røren i en kakeform på 16-20 cm i diameter.
Stek kaken på 175°C i ca 30 minutter.
Avkjøl kaken på rist, helst uten form.
Del kaken i 2 eller 3.

Krem:
2 dl fløte
1,5 ts kremost naturell, kan utelates.
1 ts finesse
1 ts vaniljesukker

Pisk alle ingrediensene til krem

Andre ingredienser:
Sukkerfri syltetøy, kjøp gjerne ferdig glass eller rør bær med søtning.
Bær til inni kaken.
1 pk sukrin marsipan.
Pynt

Montering:
Dynk kakebunnene med fløte eller mandelmelk
Bland noen hakkede bær deler av kremen. 
Ha sukkerfritt syltetøy, krem og noen hakkede valnøtter over bunn 1.
Legg forsiktig bunn 2 over og gjenta prosessen med syltetøy, krem og valnøtter, hvis du har delt kaken i 3.
Legg til sist siste kakedelen på toppen og ha resten av kremen på toppen og rundt kaken.
Kjevle sukkerfri marsipan.
Tips! Syns du marsipanen har litt metallisk smak eller blir litt seg, bruk finesse bakesukker når du knar den og kjevler den ut. 
Legg forsiktig marsipanen over kaken og klem forsiktig rundt kanten slik at marsipanen fester seg til kaken. 
Ta vekk overflødig marsipan og pynt kaken.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *