Frumasjkake med nøttebunn

Jeg har laget frumasjkake flere ganger og syns det er kjempe friskt, godt og minner meg om vår og sommer.
Det beste er at frumasjkake er enkelt å lage, du trenger ikke så mange ingredienser og du kan variere med forskjellige bær både i kaken og som pynt. 
Denne frumasjkaken inneholder jordbær i frumasjen, derfor jordbærfrumasj. 
For å bryte det friske og det søte, har jeg brukt peanøtter i bunnen, slik at du får inn det salte også. 
Hvis du ønsker kan du også ha gelelag på toppen, slik jeg har gjort med kaken nederst i bilde. Den inneholder rips og blåbær i frumasjen. 

Denne kaken skulle være til en arbeidskollega og turvenninne. Jeg fikk litt dårlig tid på slutten og frumasjen hadde ikke stivnet helt, men det viktigste er smaken, og den ble utrolig god

Oppskrift å frumasjkaken

For høy kake bruk kakeform 18cm eller så kan du bruke den du ønsker.

Nøttebunnen:

  • 200g peanøtter
  • 1 ss sukrinsirup gold
  • 75g smør

Lag kaken direkte på et fat og bruk kakeringen.
Smør kakeringen eller ha bakepapir rundt kanten.
Mal peanøttene grovt eller fint, etter hva du ønsker.
Tilsett smeltet smør og sukrinsirup gold.
Bland peanøtter, surkinsirup og smør sammen og stryk det lett utover bunnen og litt opp mot kanten hvis du ønsker.
Avkjøl til bunnen har satt seg.

Frumasj:
1 pose sukkerfri gele
5 dl vann
1 pk fløte, 3 dl
1 ss natreen (ikke nødvendig)
Bær

Lag gele som anvist på pakken.
Avkjøl geleen til den har begynt å stivne, men fremdeles flytende.
Pisk fløte og natreen til krem og tilsett geleen.
Bland sammen slik at alt er godt blandet.
Tips! Hvis frumasjen er for flytende sett den i kjøleskapet i 10 minutter før du heller den over kaken.
Er frumasjen for flytende renner frumasjen igjennom nøttebunnen og utover fatet.
Skjær opp bær og legg  bær over nøttebunnen.
Hell forsiktig frumasjen over
Legg så flere bær underveis hvis du ønsker.
Sett i kjøleskap frem til frumasjen har stivnet.

Gelelokk hvis ønskelig:

  • 1 Pose sukkerfri gele
  • 3,5-4 dl vann

Lag gele men med litt mindre vann.
La geleen avkjøle seg til den har startet å stivne, men fremdeles flytende.
Hell forsiktig over frumasjen men en spiseskje i strålen slik at strålen ikke blir for hard.
Avkjøl.

Pynt kaken

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *