Lavkarbo trenger ikke være dyrt
Det å endre kosthold er en omveltning.
Mange tror at det å bytte fra «normal» høykarbo kost til lavkarbokost koster mye penger.
Man trenger ikke å bruke mye penger på erstatningsprodukter.
Et lavkarbokosthold baserer seg i hovedsak på naturlig og ren mat.
Det å kjøpe kjøtt og fisk kan fort bli dyrt, men det er viktig noen ganger å tenke litt smart.
Titt alltid i billigkroken i butikken på søndag eller mandag.
Der kan man gjøre mange kupp.
Sesong grønnsaker er oftest billigere.
Planlegg grønnsaker og kjøtt/fisk slik at det blir spist opp.
Planlegg handlingen (handleliste) og skriv ukeplan er et godt tips å ta med seg.
Søndag for et par uker siden, fant jeg dette på tilbud.
Det ble 3 middager til 4 stykker for ca 100kr.
Det kaller jeg et kupp.
Dette ble til
Kjøttkaker på brød, se oppskrift her
Gryte stekt i slowcooker med fries
Ovnsbakt torsk med bacon og brokkoliblanding
Det er også viktig å spise opp rester i stedet for å kaste mat.
Her er noen forslag til hva restemat kan «trylles» til:
Gratenger er fint å bruke til rester, her er en god oppskrift
Rester av laks kan bli til lakse og reke salat, se her, laksen kan byttes ut med annen fisk også.
Pytt i panne – bestående av løk, jordskokk, tomat, paprika, svinekjøtt, pølser, egg og litt rødbet for smak. Rødbet er ikke for strikt lavkarbo
Suppe – bestående her av svinekjøtt, pølser, gulrot, løk, jordskokk, sellerirot, vårløk og blomkål