BakverkBrød/rundstykker/baguetter

Luftige lavkarbo rundstykker

Jeg har ikke prøvd å lage lavkarbo brød/rundstykker i kjøkkenmaskinen, før nå.
Jeg fikk inspirasjon fra fett og forstand sine lyse rundstykker, som er bakt med mozarellaost og at de er kjørt i kjøkkenmaskinen. 
Jeg bestemte meg for å prøve kjøkkenmaskin og noe tilsvarende deres rundstykker, men med min egen vri.
Noen ganger syns jeg eddik kan gi fra seg en bismak når baksten har vært i fryseren, så prøvde uten i denne oppskriften. Det fungerte som bare det.
Rundstykkene ble luftige, ramlet ikke sammen og ble kjempe gode.

Oppskrift:
3 egg
ca 1/2 mozarella ost (fersk)
2 ss sesammel, kan byttes ut med solsikkemel
4 ss mandelmel
2 ss pofiber
1 ss linfrømel, kan byttes ut med fibrex
2 ss sesamfrø
1 ss solsikkekjerner
1,5 ts bakepulver
1,5-2 ss fiberhusk
2 dl varmt vann

 Tips! Når jeg bruker ss som mål, bruker jeg måleskje. En ss tilsvarer ca 20g mel.
Måleskje kan du kjøpe her

Kjør egg og mozarella i en blender til en jevn røre.
Ha det tørre i en kjøkkenmaskin, minus 0,5 ss fiberhusk.
Tilsett eggeblandingen og det varme vannet.
La kjøkkenmaskinen gå i 4-5 minutter.
Stopp og sjekk om alt er blandet godt sammen.
Blir deigen for klissete, tilsett litt mer fiberhusk og bland dette godt. 
Deigen skal være litt klissete, men fast nok til at rundstykker kan formes med hendene.

Ta vann på hendene og del deigen i 8 deler.
Form rundstykker med hendene.
Forvarm ovnen på 175°C og stek rundstykkene i 25-30 min. 
La rundstykkene avkjøle seg på stekebrettet før du flytter de. 

Med solsikkemel og hampmel
Inni
Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *