MiddagerPizza

Lavkarbopizza med kyllingmassala

 

Jeg er alltid på utkikk etter nye pizzabunn oppskrifter eller prøver å finne opp noen selv. 
Det finnes mange oppskrifter der ute, men ingen blir helt som vanlig tykk og god pizzadeig med god skorpe.
Denne gangen prøvde jeg en oppskrift fra Lavkarbomedhanne sin blogg.
Pizzadeigen var ikke langt unna vanlig pizzadeig må jeg si.
Den ble god og tykk, var elastisk, det gikk an å holde pizzaen og skorpen ble sprø.
I følge mannen var dette den beste pizzadeigen han har smakt på lavkarbo

Pizzadeig:
Finner du her

PIZZABUNN, kopiert fra bloggen til «Lavkarbomedhanne»
2 egg
300 gr seterrømme
1 ss eplecidereddik
1 dl pofiber
2 dl malte mandler eller mandelmel fra regal
1 ss fiberhusk
2 ss sesammel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ts oregano, jeg brukte pizzakrydder i stedet

Mos sammen egg, rømme og eplecidereddik med en stavikser eller visp godt for hånd så det blander seg godt. 
Rør så inn resten til en slett røre, la deigen stå og svelle i 5-10 min. Slik at den blir tykk.
Den er allikevel litt løsere enn en vanlig gjærdeig.
Fordel så røren utover et bakepapir og stek på over og undervarme, 200 grader midt i ovnen ca 15 minutt.
Jeg bruker å klemme /kjevle bunnen ut mellom 2 bakepapir for så å fjerne det øverste før steking, har på litt olje på det bakepapir som jeg har øverst.

Topping:
1-1,5 ss sukkerfri ketchup
2 kyllingfileer
1/2 ts massala krydder
Hvitløkskrydder
1/2 Løk
1/2 Paprika
1 Tomat eller 5-6 cherrytomater
Sukkerfri sweet chilisaus, kan kjøpes her
Evt sukkerfri bbq grillolje

200 g mozarella
Litt parmesan
Kokosolje eller smør til steking
Litt peanøtter
Persille

Smelt smør eller kokosolje i en stekepanne.
Kutt opp kyllingen i små biter og stek den mør.
Krydre med hvitløk og massala krydder.
Smør bunnen med et tynt lag med sukkerfri ketchup.
Dekk bunnen med mesteparten av mozarellaosten.
Kutt opp grønnsakene.
Legg grønnsaker og kylling over osten.
Riv litt parmesan og tilsett parmesan og resten av mozarellaen over kyllingen.
Bland litt bbq olje og sweet chilisaus og drypp over.
Kun sweet chilisaus kan også brukes.

Stek pizzaen videre på 200°C i ca 10-15 min
Strø over peanøtter og hakket persille.
Server gjerne med litt rømmedressing eller mer sweet chilisaus. 


 

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *