Desserter

Sukkerfri Mandelkjernepudding

 

Jeg er ikke oppvokst med mandelkjernepudding, men vet at mange er det. 
Jeg ble introdusert for den å jobben min (jobber på sykehus), før jeg startet på lavkarbo og syntes det var kjempe godt. 
I det siste har jeg tenkt mye på mandelkjernepudding, også kalt mandelpudding, så da var tiden inne for å lage en lavkarbo versjon av den. 
Jeg tok utgangspunkt i matprat sin oppskrift på mandelkjernepudding da lagde den.

4 dl fløte
4 dl usøtet mandelmelk
70g mandler
1 ts johannesbrødkjernemel
1 ts vaniljesukker, kan droppes
Ca 20 dråper mandelessens
5 gelatin plater
0,5 dl sukrin +
2 egg

Start med å tilsette mandlene i en kjele med vann og kok i ca 5 min. Ta ut mandlene og klem/gni av skallet.
For micro kan mandler og vann tilsettes i en bolle og sette microen på max styrke i ca 1,5- 2 min. Når mandlene flyter opp er de ferdige. Sil av og klem/gni av skallet. 
Tilsett fløte, mandelmelk og johannesbrødkjernemel i en kjele.
Kok opp blandingen på middels varme.
Rør hele tiden. 
Blandingen skal starte å tykne. 
Legg gelatinplanene i kaldt vann
Tilsett sukrin og vaniljesukker (se tips for vaniljesukker litt lenger ned) i kjelen og la alt småkoke et par minutter.
Ta kjelen av platen og tilsett gelatinplatene. 
Rør inn en og en gelatinplate.
Finhakk de skolede mandlene og tilsett blandingen. 
Visp sammen eggene og tilsett i kjelen. 
Bland alt godt.
Mandelkjernepuddingen skal være nesten så tykk som grøt når den er ferdig
Tilsett til slutt mandelessens. Smak deg til, men husk at noe av smaken forsvinner når mandelkjernepuddingen blir kald. 
Ha blandingen i en form eller i en bolle og avkjøl.
Mandelkjernepuddingen trenger et par timer på å stivne. 
Server med bringebær og rød saus.

Rød saus:
1,5 (ca 200g) boks bringebær

1,5 ss sukrin melis
Sitrondråpr

Bland alt godt sammen. 
Sil sausen hvis ønskelig, som jeg har gjort her.
Syns du sausen er for tynn kan 1/2 gelatin plate tilsettes sausen

Vaniljesukker tips!
Sukrin melis
Natreen
Vaniljestang

Skrap ut frøene av vaniljestangen. 
Tilsett frø og stand i et glass.
Tilsett sukrin melis og natreen.
Bland litt og la det stå.
Etter 14 dager har du vaniljesukker.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *