Napoleonskake lavkarbo
Søt butterdeig
Holder til ca 3/4 stekepanne
0,5 dl kokosmel
1,5 dl mandelmel
1,5 ts bakepulver- deigen hever ikke, så kan utelates
1,5 ss pofiber
1 ss fiberhusk
200 g smør
0,5 dl vann
1 ss sukrin + evt tagatesse (2-3 ss ved annen søtning)
1/3 ts salt
Bland mel, salt og søtning med 1/3 av smøret.
Kna smøret lett inn (det kan godt være litt smørklumper).
Tilsett så vannet og kna inn.
Sett kjølig i ca 30 min.
Kjevle deigen med bakepapir over og under.
Legg på 3-4 små biter med smør, brett deigen og kjevle inn smøret.
Brett flere ganger og kjevle på nytt.
Blir deigen myk og klissete sett kjølig i 30 min.
Gjenta prosessen med kjøleskap, brette, biter med smør, brette etc til alt smøret er kjevlet inn.
Viktig at deigen får noen runder i kjøleskapet.
Avkjøl deigen til slutt i kjøleskapet.
Kjevle ut deigen på bakepapir så tynt du klarer, ca 3 mm tykk.
Sett ovnen på 210 °C og stek i 10-15 min.
Kantene kan fort bli brent, reduser da varmen litt.
Ta ut av ovnen og avkjøles til den er kald.
Del kaken i to.
Vaniljekrem
2 dl fløte
1 vaniljestang
2 gelatinplate
4 egg
20 g tagatesse
20 g sukrin (kan bli litt for søtt med begge deler).
Fløte og vaniljestangen helles i en kjele.
Varmes til kokepunktet, men skal ikke koke.
Tilsett gelatinplaten.
Pisk eggeplomme og sukker.
Tilsettes så i kjelen og varmes opp til det begynner å tykne. NB! skal ikke koke
Avkjøles i kaldt vannbad.
Rør slik at det ikke dannes snerk.
Krem
3 dl fløte
1/2 ss sukting melis
5 gelatinpalter
Pisk 3 dl fløte med 1/2 ss sukrinmelis til krem.
Legg 5 gelatin plater i kaldt vann i ca 1 min.
Kok opp 1/5 dl med vann.
Ta kjelen av kokeplaten og rør inn gelatinplatene til alt har løst seg opp.
Tilsett vaniljekremen i kremen og tilsett litt og litt gelatin mens du visper.
Sett kjølig i ca 1 time til vanilje kremen har stivnet (nesten gelé konsistens).
Rør og se om alt har stivnet, ikke kun toppen. Evt sett kjølig en stund til.
Putt alt i sprøytepose.
Ha vaniljekrem på del 1 av kaken, evt ha et tynt lag med vaniljekrem, la stivne i kjøleskapet, nytt lag, avkjøles og gjenta prosessen til all vaniljekremen er brukt opp.
Sett kjølig i ca 3 timer.
Topping
Eggehvite
Sukrinmelis
Bland litt eggehvite, sukrinmelis og evt litt vann til melis.
Bør bli litt tykk.
Ha dette på del 2 av kaken.
La tørke.
Evt pynt med bær.
Ha delen med melisglasur oppå vaniljekremen før servering slik at ikke toppen blir myk.
Del opp kaken med en skarp og varm kniv.
Server!