BakverkBrød/rundstykker/baguetter

Nøtterundstykker

Noen ganger er grov bakst veldig godt. Nøtterundstykker er grove rundstykker med malte nøtter. Du kan bruke de nøttene du liker/tåler i denne oppskriften. Smaken kommer nok til å variere litt avhengig av hva slags nøtter du bruker.
Nøtterundstykker er super godt til lunsj med godt pålegg på.
Får du ikke tak i yaconsirup eller inulinpulver, kan du bytte ut noe av vannet med Lite øl slik at gjæren blir aktivisert.

2,5 dl nøtter
6 ss pofiber
1/2 pose tørrgjær – 2 ts
1 ts yaconsirup eller 3 ts inulinpulver
1 ts bakepulver
3 medium store egg
2 ss fiberhusk
1 ts xanthan gum eller johannesbrødkjernemel
Litt salt
1 ss eddik
2-3 dl vann

Mal nøttene til mel.
Bland sammen det tørre.
Varm opp vann til 38°C
Tilsett vann, eddik, yaconsirup og egg i det tørre.
Bland alle ingrediensene godt til deigen samler seg.
Blir deigen for løs kan du tilsette litt mer pofiber.
La deigen heve i ca 30 minutter.
Ha litt olje på hendene og form 5-6 rundstykker.
Strø over litt pofiber.
La rundstykkene heve mens ovnen blir varm.
Stek på 200°C i 25-30 minutter.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *