3 medium/store egg
4-5 toppede ss havrefiber, 1 toppet ss tilsvarer 15g
1 ss sesammel
1 ts xanthaxgum
1,5 ss fiberhusk
2 ts tørrgjær eller 1/2 pk fersk gjær
1 ts yaconsirup
1 ts bakepulver
1 ts salt
1 ts finesse, sukrin+ eller tagatesse
1-1,5 dl lunket vann
1 ss olje, kan utelates
Tips! Har du ikke yaconsirup må du bruke 1 ts finesse/tagatesse i deigen, for å aktivisere gjæren.
Bland de tørre ingrediensene, hold av litt fiberhusk og havrefiber mel.
Tilsett egg, yaconsirup, olje og vann.
Bland deigen til deigen fester seg og kan formes.
Tips! blir deigen for løs, tilsettes resten av havrefiberet og fiberhusken.
Ha vann eller olje på hendene.
Del deigen i 6 og trykk ut eller kjevle polarbrød, ca 0,5 cm tykke.
La polarbrødene heve mens ovnen blir varm
Stek på 200°C i ca 7-10 minutter.
Oppbevares i kjøleskap eller i fryser.